Bankaya Karşı Maddi ve Manevi Tazminat Davası

Bankaya Karşı Maddi ve Manevi Tazminat Davası

  • Müvekkilin hesabından izinsiz ve hukuka aykırı olarak çekilen paraların tespiti ile müvekkile iadesine,otomatik ödeme talimatı bulunmasına rağmen ödenmeyen bağ kur primlerinin ödenmesine, müvekkilin hesabının kendisinden izinsiz olarak kullanılması nedeniyle oluşan maddi ve manevi zararın dikkate alınarak, Mevduata uygulanan en yüksek faizi ile beraber alacağın davalıdan alınmasına, Yargılama giderleri ve vekâlet ücretinin davalı üzerinde bırakılmasına karar verilmesini vekâleten arz ve talep ederiz.

Bankaya Karşı Maddi ve Manevi Tazminat Davası Dilekçesi

 NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HÂKİMLİĞİ’NE

                                                                                              

DAVACI                     : 

VEKİLİ                        : 

DAVALI                     : 

 –                                   

KONU                         : BELİRSİZ ALACAK DAVASI HARCA ESAS 5.000,00 TL  

 

TALEP KONUSU      : Fazlaya ilişkin haklar saklı kalmak kaydı ile şimdilik 5.000,00 TL maddi,  50.000,00 manevi olmak üzere toplam 55.000,00 TL tazminatın davalıdan alınarak davacıya verilmesi talebidir.

 

AÇIKLAMALAR         :

Müvekkilim 13.05.2014 tarihinde Davalı x BankasıxŞubesinde hesap açmıştır. Müvekkilim hesabı açtığı günden beri sürekli olarak tüm işlemlerini davalı Banka Çalışan x vasıtası ile yapmıştır.

Müvekkilim bayan kuaförü olarak çalışmakta ve BAĞ-KUR primlerinin yatırılması için otomatik ödeme talimatı vermiştir. Bu nedenle ödemeler düzenli yapıldığı için sosyal güvenlik anlamında bir sorun yaşamadığı için herhangi bir zorun varlığından habersiz olmuştur. Ancak banka çalışanı x , sistemde arıza var diye muhtelif zamanlarda müvekkilden bağ kur ödemesi elden ödenmek üzere toplam 4.000,00 TL para almıştır. buna ilişkin makbuzlar sonra vereceğini söylemiştir. Nitekim davalı bankanın güvenlik kamera kayıtlarından bu durum ortaya çıkarılabilir.

Banka çalışanı x müvekkilimden izinsiz ve habersiz olarak kendi lehine yada eş dost akrabası yada arkadaşları lehine müvekkilin hesabında oynamalar yapmıştır. Müvekkilin hesabında bulunan parasını kendisinden habersiz olarak çekmiştir. Yine müvekkilin yatırmış olduğu paraları müvekkilden habersiz olarak başkalarına transfer etmiştir/ettirmiştir.

BAĞ-KUR primlerinin ikinci yada üçüncü kez yatırılmaması üzerine durumu öğrenen müvekkilim bankaya uğramış yapılan görüşmede hesabında hiç parasının olmadığını bu nedenle herhangi bir ödemenin yapılmayacağını cevabını almıştır.

Bunun üzerine müvekkilim x ili  cumhuriyet başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunmuştur. X ili cumhuriyet başsavcılığı 201*/136** soruşturma no ile soruşturma başlatmış ve soruşturma halen devam etmektedir.

Müvekkilim hesabına tam olarak ne kadar yatırdığını ve ne kadar para çektiğini bilmemekle beraber bankacılık dosyasında yer alan para çekme makbuzlarında yer alan imzaların kendisine ait olmadığını belirterek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur.

2015 yılının temmuz ayında banka müfettişi yapılan görüşmede müvekkilin mağduriyetinin giderilemeyeceği bildirilmesi üzerine iş bu davayı açma gereği hasıl olmuştur.

HUKUKİ DELİLLER              : ** Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturma No 201*/136** dosyası, davalı kurum kayıtları, bankacılık dosyası kamera görüntüleri SGK prim ödemesi kayıtları, bilirkişi, tahsilat makbuzları, para çekme makbuzları ve her türlü yasal delil 

 

HUKUKSAL SEBEBLER     : TBK, MK VE ve Sair mevzuat.

NETİCE VE TALEP              :

Yukarı da arz ve izaha çalışılan nedenler ve yargılama sırasında ortaya çıkıp mahkemece nazara alınacak nedenlerden ötürü öncelikle;

1- müvekkilin hesabından izinsiz ve hukuka aykırı olarak çekilen paraların tespiti ile müvekkile iadesine,

2- otomatik ödeme talimatı bulunmasına rağmen ödenmeyen bağ kur primlerinin ödenmesine,

3- müvekkilin hesabının kendisinden izinsiz olarak kullanılması nedeniyle oluşan maddi ve manevi zararın dikkate alınarak,

Mevduata uygulanan en yüksek faizi ile beraber alacağın davalıdan alınmasına,

Yargılama giderleri ve vekâlet ücretinin davalı üzerinde bırakılmasına karar verilmesini vekâleten arz ve talep ederiz.

                                                                                                                       Davacı Vekili

                                                                                                                 Av. 

EHLER:

  • Bir tomar para çekme makbuzları
  • Hesap özeti belgesi
  • Onaylı vekâletname

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin

Yorum var.

  1. Fatih Emre CANSU

    Meslektaşım iyi günler dilerim. Tazminat davası açılacak dava kamu (devlet) bankası ise idari yargı kolu mu görevli acaba?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir