Adana Miras Avukatları
Miras hukuku ölen kişiye ait taşınır ve taşınmaz mallarını inceler. Miras davaları akrabalar arasında görülmektedir. Çünkü ölen kişinin mirasında hak sahibi olan kişiler yine o kişinin akrabalarıdır. Mirasın nasıl paylaştırılması gerektiği kanunda kesin olarak belirtilmiştir. Eğer ki miras paylaşımında kanun kurallarına bir aykırılık söz konusu olursa bu durumda en iyi miras avukatı ile anlaşıp görüşmeniz gerekecektir.
Adana miras avukatı bakımından yoğun ve yeterince büyük bir şehirdir. Bu nedenle kişiler miras avukatını iyi araştırmalı, uzman bir miras avukatı olduğundan emin olmalı ve en önemlisi ise güvenmelidir.
Miras Hukuku Avukatını Nasıl Bulabilirim?
Miras Hukuku ve avukatlığı uzmanlık gerektiren kendisine has bir alandır. Dolayısı ile bu alanda gerçekleşen hadiselerin uzman ve profesyonel bir avukat tarafından çözülmesi kişinin herhangi bir hak kaybına uğramasını engelleyecektir.
Adana’da miras avukatı olarak faaliyet gösteren vekiller miras sözleşmesinin düzenlenmesi, veraset ve intikal işlemleri, mirasın reddi süreci, yasal mirasçıların tespiti, tasarrufun iptali, miras (tereke) tespiti, vakıf kurulması gibi miras hukukunun her alanında sizi temsil eder ve danışmanlık hizmeti sunar.
Günümüzde artan miras avukatı sayısı ve güven sarsıcı davranışlarda bulunan avukatlar nedeniyle çeşitli hak kayıpları yaşanmaktadır. Bu bağlamda miras avukatının yapacağı en ufak bir usul hatası dahi telafisi güç zararlara yol açabilmektedir. Çünkü bir avukat davanın genel seyrini olumlu veya olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle mevcut davanın hatasız ilerlemesi önem arz eder.
Miras avukatının dinamik ve ilgili olması çok önemlidir. Özellikle veraset ilamı alınması, vasiyetname düzenlenmesi, tenkis davası, vasiyetnamenin geçerlilik şartları, mirastan feragat sözleşmeleri, ölünceye dek bakma sözleşmesi, veraset ve intikal işlemleri, muris muvazaası, ortaklığın giderilmesi gibi konularda derin bir bilgi birikimine sahip olması mühimdir.
Miras Hukuku’na dair bilgi sahibi bir avukat genel olarak 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’na hakim olmalıdırlar. Güncel Yargıtay kararları ışığında Adana mahkemelerinde açılacak davalarda davayı en iyi şekilde yönetmelidirler.
Miras Avukatı Davayı Kaybedilir Mi?
En iyi miras avukatı size hukuki anlamda tüm tecrübesini aktarabilen ve destek sağlayan avukattır. Mirasçının hakkını alabilmesi için tüm bilgi ve becerisini onun yararına kullanır. Miras paylaşımından kendi hakkını alamayan veya eksik alan kişi uzman bir miras avukatının desteği ile hakkını kazanabilir.
Mirasın paylaşılması, vasiyetname, miras sözleşmesi gibi süreçlerde farklı şekilde hak kayıpları yaşandığı görülmektedir. Vasiyetnamenin yorumlanması noktasında dahi en küçük bir detay büyük önem taşır. Bu süreçte açılması gereken çeşitli dava türleri vardır. İyi bir miras avukatı bu süreçte en doğru kararı vererek Adana mahkemelerindeki davanın en hızlı şekilde sonuçlanmasını sağlar.
Adana’da bazı miras davaları yıllarca sürmektedir. En iyi miras avukatının bu noktada katkısı önemlidir. Miras davası sürecinin hızlandırılması için hukuki süreçlerin en etkili şekilde yerine getirilmesi gerekmektedir. Hukukta usul kurallarına aykırılık, kişiyi geri dönüşü olmayan bir yola sokabilmektedir. Böyle bir tatsızlığın önlenmesi için gerekli olan şey ise bilgi ve tecrübedir. Adana Miras Avukatı bakımından oldukça zengin seçenekler barındırır. Ancak unutulmamalıdır ki deneyimli olan bir avukat tercihi davanızdan istediğiniz sonucu alabilmeniz için zorunlu bir ihtiyaçtır.
Miras Davaları ve Çeşitleri
- Veraset İlamı – İntikal
- Vasiyetname Düzenlenmesi
- Vasiyetnamenin İptali Davaları
- Tenkis Davaları
- Mirastan Feragat Sözleşmesi
- Mirastan Eşe Düşen Pay Davaları
- Vasiyeti Yerine Getirme Görevlisi Atanması
- Vasiyet Doğrultusunda Vakıf Kurulması
- Art Mirasçı Belirlenmesi ve Atanması
- Yedek Mirasçının Belirlenmesi
- Atanan Mirasçının Haklarının Tespiti
- Vasiyetnamenin Okunması ve Yorumlanması
- Miras Sözleşmesinin İptali
- Miras Sözleşmesinin Hazırlanması
- Vasiyetten Dönme ve Vazgeçme
- Mirastan Çıkarma ve Yoksun Bırakma
- Miras Hukukunda Zümre Sistemi
- Vasiyetname ile Belirli Mal Bırakma
Sonuç olarak;
Genellikle “eşimden bana ne kadar miras kaldı, ben kardeşlerimin mirasçısı sayılır mıyım, mirastan ne kadar pay alabilirim?” gibi sorular tarafımıza sıklıkla sorulmaktadır. Miras hakkından doğan alacak davaları, tapu iptal, tespit, ecrimisil, tasarrufun iptali, fuzuli işgal, tereke, müdahalenin men-i, mirastan çıkarma, muris muvazaası, şufa davaları da mahkemelerde sık görülen bir türdür. Miras paylarının keşfi ve tespitinin titizlikle yürütülmesi gerekir. Mirasçılar arasındaki anlaşmazlıklar hukuken “ortaklığın giderilmesi” denen usul ile çözüme kavuşturulur. Bu aşamada miras avukatının sorumluluğu büyüktür. Çünkü söz konusu dava tutarları ciddi seviyededir.
Bir diğer yandan “mirasın reddi” ve “mirasın hükmen reddi” de müvekkillerimizin yoğun talepte bulunduğu bir alandır. Murisin(vefat eden) ardında her zaman aktif bir malvarlığı bırakmaz. Borca batık bir malvarlığı durumunda ise mahkemeye mirasın reddi için başvuruda bulunulur. Vefat sonrası yapılacak işlemler de bu aşamada gözden kaçırılmamalıdır. Yine mirasçılık belgesinin her aşamada lazım olduğu da unutulmamalıdır.
Sayin Avukat Saim bey,
Benim bir genel sorum olacak. 1996 annemi babam yüzünden kaybetik. 4 cocukdan en kücügü benim. Babam yurtdisi edildi hapis den sonra. Biz almanyada yasiyoruz. Iki abim ve ablam var. Annemin vefatindan sonra cok tatsizlik cikdi ve küslük oldu. Simdi ögrendim ki babam da 2012 DE vefat etmis ve abilerim kendi aralarinda miras islemlerni hal etmisler.
Öyle birsey olabilir mi. Ben le ablamin hic bi imsazi olmadan bilgimiz olmadan mümkün mu.
Nasil arastirabilirim bu durumu?
Cevabiniz icin simdiden tsk.
Saygilarla
Zeliha Kaya
Stuttgart Almanya
Kardeşime vekalet verdim ev tapusu için şimdi tapumu geri alamıyorum. Nasıl bir yol izlemeliyiz Saim bey.