İhtarname Örneği 1
ADANA 4. NOTERLİĞİNE
İHTAR EDEN:
VEKİLİ:
MUHATAPLAR:
Muhataplardan, Ahmet ile ihtar eden müvekkil Mehmet’in müşterek malik oldukları Seyhan adresindeki gayrimenkuldeki Ahmet’e ait hisse müvekkilimin bilgisi ve rızası olmadan, 3. kişi Kemal’e satılarak devredilmiştir.
Müvekkilin bu satışa rıza ve muvafakati yoktur, ve Medeni Kanunun 732. maddesinde yazılı bulunan ön alım hakkını kullanmaktadır.
Bu nedenler ile;
1- Söz konusu gayrimenkul hissesinin, işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren 15 gün içinde müvekkil Mehmet’e bedeli karşılığında devredilmesini, aksi takdirde ön alım hakkımızı kullanarak söz konusu hisseye ilişkin tapu kaydının iptali ve müvekkil adına devredilmesi için her iki muhatap aleyhine yasal yollara başvurulacağını,
2- Müvekkil Mehmet ile Ahmet arasında daha önce yapılan yazılı anlaşma gereği, söz konusu evin bodrum katının ½ hissesi müvekkile ait olduğundan, işbu ihtarnamenin tebliğinden itibaren yine 15 gün içinde söz konusu bodrum katının müvekkil adına isabet eden kısmının kendi adına tahsis edilerek kullanımına hazır edilmesi, aksi takdirde bu hususta da tahliye davası dahil tüm yasal yollara başvurulmak zorunda kalınacağını, yargı gideri, masraf ve vekalet ücretlerinin de tarafınıza yükleneceğini vekaleten ihtar ederim.
İHTAR EDEN VEKİLİ
Ön Alım Hakkı İhtarname Örneği 2
İHTARNAME
İHTAR EDEN:
MUHATAP:
KONU: Fazlaya ilişkin talep ve dava açma hakkımız saklı kalmak kaydıyla Adana İli, Seyhan İlçesi, Çınarlı Mahallesi, Haksever Mevkii, 14 Pafta 11 Ada 13 Parsel numaralı taşınmadaki ön alım hakkınızın kullanımına ilişkin bildirimdir.
AÇIKLAMALAR
Adana İli, Seyhan İlçesi, Çınarlı Mahallesi, Haksever Mevkii, 14 Pafta 11 Ada 13 Parsel numaralı kayıtlı taşınmazda ½ pay elbirliğiyle mülkiyeti bulunan Ayşe kızı ve Mehmet oğlu Ahmet’ten 09.09.2020 tarihinde 3.100.000,00 (üç milyon) TL bedel ile tarafımızca satın alınmıştır.
Türk Medeni Kanunu 732.Maddesi: “Paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde, diğer paydaşlar önalım hakkını kullanabilirler. “ şeklindedir.
Yine Türk Medeni Kanunu 733.Maddesi : “…Yapılan satış, alıcı veya satıcı tarafından diğer paydaşlara noter aracılığıyla bildirilir. Önalım hakkı, satışın hak sahibine bildirildiği tarihin üzerinden üç ay ve her hâlde satışın üzerinden iki yıl geçmekle düşer.” şeklindedir.
İlgili kanun hükümleri gereği Adana İli, Seyhan İlçesi, Çınarlı Mahallesi, Haksever Mevkii, 14 Pafta 11 Ada 13 Parsel numaralı kayıtlı taşınmazda hissedar olmanız sebebiyle önalım hakkınız mevcuttur. Bu nedenle ilgili yasa hükümleri gereği işbu taşınmazda mevcut hisseniz nedeniyle önalım hakkınızı kullanabileceğinizi, aksi halde bildirim tarihinden itibaren 3 ay içerisinde önalım hakkınızın düşeceğini ihtaren bildiririz.
İHTAR EDEN
Sayın noter; Dört adet düzenlenen işbu ihtarın birinin muhatap Ahmet’e tebliğini, birinin diğer muhatap Mehmet’e tebliğini, bir suretinin tarafımıza iadesini ve diğer nüshanın dairenizde saklanmasını talep ederim.
Ön Alım Hakkı İhtarname Örneği 3
ADANA 4. NOTERLİK MAKAMININA
KEŞİDECİ :
VEKİLİ :
MUHATAP :
Konu : MK 732. ve 733. Maddeleri gereği Şufa hakkı kullanımı ihtarı.
AÇIKLAMALAR:
Sayın muhataplar; Müvekkil şirket Adana ili Seyhan’da kayıtlı taşınmazın 23/100 Hissesini 1.396.800 TL (bir milyon üç yüz doksan altı bin sekiz yüz TL) bedelle satın almıştır.
Taşınmaz üstünde Medeni kanundan kaynaklanan şufa(ön alım) hakkını kullanmak istiyorsanız, iş bu ihtarın tarafınıza tebliğinden itibaren Medeni kanunun ilgili maddeleri gereğince kanunca tanınmış 3 aylık süre içinde müvekkil şirkete, taşınmazı satın almak için ödemiş olduğu bedeli ödeyerek satın alabileceğinizi, bu sürenin bitimiyle kanuni şufa hakkınızı kullanamayacağınızı, tarafınızca yapılacak haksız taleplerin müvekkil şirketçe kabul edilmeyeceğini, bu sebepler ile doğacak, ihtarname, mahkeme masrafı ve avukatlık ücretlerinin tarafınızdan talep edileceğini ihtar ederiz.
Sayın noter iş bu ihtarnamenin bir suretini muhataplara tebliğ ile tebliğ şerhli bir suretinin tarafımıza iadesini bilvekale arz ederim.
Keşideci Vekili
Mrb satmadan önce diğer hissedara noter kanalı ile ihtarda bulunmakla (satmak istediğimizi) şufa hakkı düşer mi
3.kısıye satmadan once noter aracılıgıyla hıssedara bıldırsek nasıl olur. Sonucta noter aracılıgıyla bıldırıp 3 ay beklesek ve oyle satsak olmaz mı. Sonucta 3.kısıde magdur olur, ayrıca dıger hıssrdarda kotu nıyetlı olmaz mı
Merhaba ,
ihtar çekmek için Hissedar adreslerini kvkk sebebi ile hiçbiyerden temin edemiyorum. Nasıl bir yol izlemek lazım?