Kötü Komşuya İhtarname Örneği

Kötü Komşuya İhtarname Örneği 1

İHTARNAME

KEŞİDECİ               :

VEKİLLERİ            :

MUHATAP              :

KONU                      : Kat Mülkiyeti Kanuna aykırı eylemler nedeniyle ihtar.

AÇIKLAMALAR    : Sayın Muhatap;

Müvekkilim X ikamet ettiğiniz evin alt katında oturmakta olup vermiş olduğunuz rahatsızlıklar nedeniyle huzur ve sükunu bozulmuş, mağdur edilmiştir. Defalarca kez gece geç saatlerde yüksek sesle konuşmanız ve gürültü çıkarmanız nedeniyle hem müvekkilim hem de diğer apartman sakinleri rahatsız edilmiştir. Gürültü nedeniyle rahatsız olan müvekkilim bu durumu engellemek için yetkili kolluk kuvvetlerine bildirmiştir. Bu uyarıların hiç birisi dikkate alınmamış olup aksine müvekkilime hakaret ve tehditlerde bulunulmuştur.

Kat Mülkiyeti Kanunu m. 18’de “Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.” denilerek apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar sayılmıştır. İşbu kurallar yerine getirilmediği takdirde Sulh Hukuk Mahkemesinden kira sözleşmenizin feshini veya kiracısı olduğunuz dairenin satışını isteyebileceğimiz aşağıdaki kanun metninde belirtilmiştir.

KMK 25. Madde : Kat maliklerinden biri bu kanuna göre kendisine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle diğer kat maliklerinin haklarını, onlar için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse, onlar, o kat malikinin müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden isteyebilirler.

Ayrıca yapmış olduğunuz hakaret ve tehdit fiilleri 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda şerefe ve hürriyete karşı suçlardan sayılmış olup şikayet hakkımız saklıdır.

Huzur ve sükunu bozan fiilleriniz aşağıdaki kanun metni uyarınca suçtur ve şikayet halinde cezalandırılması gerekir. Türk Ceza Kanunu m. 123’te “Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.” Keza 5326 sayılı Kabahatler Kanunu m. 36’da “Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişilere” idari yaptırım öngörülmüştür.

Huzur ve sükunu bozan eylemlerinizin tekrarlanması halinde savcılık nezdinde şikayette bulunacağımızı, Sulh Hukuk Mahkemesi nezdinde kira sözleşmenizin feshi ve kiracısı olduğunuz taşınmazın satışını talep edeceğimizi, maddi ve manevi tazminat haklarımızın saklı olduğunu ihtaren bildiririz.

Keşideci Vekili

Sayın Noter;

Üç suretten ibaret olan işbu ihtarnamenin bir suretinin dairenizde saklanmasını, bir suretinin muhataba tebliğini ve muhataba tebliğ şerhini havi bir suretinin de tarafımıza verilmesini talep ederiz.

  Keşideci Vekili

Kötü Komşuya İhtarname Örneği 2

İHTARNAME

İHTAR EDEN:

MUHATAP:

İHTARIN KONUSU: Site içerisinde Huzur ve Sükunu bozma hakkında.

AÇIKLAMALAR

Sayın Muhatap,

Sanayi sitemiz içerisinde 14 Numaralı işyerinde faaliyet göstermektesiniz.

Firmanızın araçlarından 15 sayı plakalı Dacia Duster model aracınızı yan komşunun dükkan önüne çoğu zaman park etmekte olduğunuz ve ayrıca aracınızın firmanın giriş çıkışlarını engellediği tespit edilmiş olup bu sebeple komşu firma dükkanına giriş çıkışlarda zorluk yaşadığı tespit edilmiştir.

Kat Mülkiyeti Kanunu başta olmak üzere Site içerisinde diğer kiracı ve mal sahiplerinin bulunduğu alanlara müdahalenin, tarafların müsaadesi olmadığı sürece kurallara aykırı ve yasak olduğu, tarafınızca defalarca uyarıda bulunulmasına rağmen aynı olayın tekrarlandığı tespit edilmiştir.

Kiracı yada mal sahiplerinin kendilerine ait araç yada menkullerin işyerleri sınırları dahilinde bulundurmaları ve diğer kiracı yada mal sahiplerinin çalışma alanını kısıtlayamayacağı şekilde araçlarını park etmesi gerekmektedir.

İlgili durum sebebiyle tarafımıza şikayetler gelmekte olup kişilerin huzur ve sükunun bozduğunuz, bu konu yüzünden komşu firma/firmalar ile sürekli olarak tartışma halinde olduğunuz tespit edilmiştir. Sitemizdeki huzuru bozmamanızı ve firmanıza ait olan araçlarınızı kendi sınırlarınız dahilinde çekmenizi ihtar eder, aksi takdirde hukuksal yollara başvuracağımızı, maddi ve hukuki hiçbir sorumluluk kabul edilmeyeceği tarafınıza ihtar olunmakla, diğer hak ve alacaklar için uğranılacak her türlü zarar ve ziyanın tazmini için hakkınızda CEBRİ İCRA yolu, site içerisinde kişilerin huzur ve sükununu bozma suçundan hakkınızda suç duyurusunda bulunulacağı, her türlü hukuki ve cezai tüm talep ve şikayet haklarımız saklı kalmak kaydı ile dava yoluna gidileceği ve buna ilişkin doğacak tüm Yargılama gideri ile Avukatlık ücretinin tarafınıza yükleneceği ihtar olunur.

İhtar Eden

Sayın Noter; Üç (3 ) nüshadan ibaret iş bu ihtarnamenin bir (1) suretinin dairenizde saklanmasını, bir suretinin muhatap adresine APS ile tebliğine, tebliğ şerhini taşıyan bir nüshasının tarafımıza verilmesini, saygı ile ihtar eden vekili olarak talep ederiz.

İhtar Eden

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir