Kat Malikleri Listesi Nereden Alınır?

Bir site yöneticisi iseniz ve bulunduğunuz binanın kat maliklerinin isim, soyisim, adres ve kimlik numaralarının yer aldığı listeye ulaşmak istiyorsanız, bu yazıda aradığınız cevabı bulacaksınız. Bu işlem aslında düşündüğünüzden daha basit.

Kat Malikleri Listesine Nasıl Ulaşabilirim?

Web Tapu, bu sürecin en temel bileşenidir. Web Tapu’ya girdikten sonra “taşınmaz işlemleri” bölümünden “başvuru yap” seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Sonraki adımda, “diğer işlemler” menüsünden “rapor ve belge istem” kısmına tıklayacaksınız.

Bu bölümde yer alan formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmaya özen gösterin. “Açıklama” bölümüne, kat malikleri listesini talep ettiğinizi ve site adını net bir şekilde yazmış olmanız gerekmektedir. Başvurunuzu tamamladıktan sonra, işlem süreci genellikle 2 gün sürer. Bu süre zarfında tapu müdürlüğü tarafından cep telefonunuza randevu tarihini ve yatırmanız gereken harç ücretini bildiren bir mesaj gönderilir.

Ancak, burada dikkate alınması gereken önemli bir nokta vardır: Kat malikleri listesi, sadece binanın yöneticisine verilmektedir. Bu sebeple, yasal olarak binanın yöneticisi olduğunuzu belgelemek için gerekli evrakları da yanınızda bulundurmanız gerekir. Örneğin güncel tarihli yönetici seçildiğinizi gösteren kat malikleri kurulu kararı yönetici olduğunuzun ispatı için yeterli olacaktır.

Tapudan Kat Malikleri Listesi Nasıl Alınır?

Başvurunuz ardından 2 gün sonra kat malikleri listesi talebiniz hala sonuçlandırılmamışsa, yani size tapu tarafından randevu verilmemişse, başvuru numaranızla birlikte tapu dairesine gidin. Personelin size yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Tapu dairesi belirli bir harç ücreti karşılığında maliklerin ad ve soyad listesini size sağlayacaktır.

Bir diğer seçenek ise, sitenizin resmi avukatı varsa, bu işlemi yapmasını ondan talep etmektir. Avukatın site adına düzenlenmiş geçerli bir vekaleti varsa, bu gibi belge taleplerinde sizin yerinize hareket edebilir.

Sonuç olarak, kat malikleri listesi örneğini temin etmek gördüğünüz üzere oldukça basit bir süreçtir. Bu süreç içerisinde dikkat etmeniz gereken ana noktalar, yasal belgeler ve başvuru formunun doğru doldurulmasıdır. Bu bilgilerin kat malikleri listesi almak isteyen yöneticiler için faydalı olmasını umarım.

Yorumlar kısmına eklemek istediklerinizi ve her türlü sorunuzu bekliyoruz.

İlgili Kanun Maddeleri

Tapu ve Kadastro Verilerinin Paylaşımı Hakkında Yönetmelik'in 'Amaç' başlıklı 1. maddesi

Madde 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce üretilen veya arşivlenen verilerin paylaşılmasına ve elektronik ortamda yapılacak tapu işlemlerine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin