Kat Malikleri Olağan Genel Kurul Toplantı Çağrısı Örneği

Apartman ve sitelerde her yıl yönetim tarafından olağan genel kurul yapılır. Olağan genel kurul toplantısı aynı zamanda kat malikleri toplantısı olarak da bilinir. Apartman ve site sakinlerini olağan genel kurula çağırmak için aşağıdaki gibi bir çağrı ilanı hazırlanır.

1. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI ÇAĞRISI

ZİYA ALGAN İŞ MERKEZİ KAT MALİKLERİ KURULU OLAĞAN TOPLANTI ÇAĞRISI

SAYIN Kat Maliki

Ziya Algan İş Merkezi Kat Malikleri Kurulu aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 08/01/2023 tarihinde, saat 10:00’da 5. Kat 41 no’lu dairede olağan olarak toplanacaktır.

Birinci toplantıda yeter sayının (sayı ve arsa payı çoğunluğunun) sağlanamaması halinde 2. toplantı 16/01/2023 günü, aynı yer ve aynı saatte yapılacaktır.

İkinci toplantıda toplantı yeter sayısı aranmayacak ancak toplantı konuları arasında yönetici ve denetçi seçimi yer aldığından karar yeter sayısı, tüm kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından salt çoğunluğunun oyu ile mümkün olacaktır.

Tüm kat maliklerinin olağan genel kurul toplantısına katılmalarını, katılamayacak olanların kendilerini, ekte örneği gönderilen vekaletname ile vekil vasıtasıyla temsil ettirmelerini rica eder, genel kurulumuzun hayırlı olmasını dileriz.

Anlayışınız ve işbirliğiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Ziya Algan İş Merkezi Yönetimi

GÜNDEM MADDELERİ

  1. Açılış ve yoklama. 
  2. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
  3. İstek halinde Divan Heyeti seçimi,
  4. Hazirun listesinin divan heyeti tarafından kontrolü ve tutanağa işlenmesi,
  5. Divan heyetine Olağan Genel Kurul toplantı tutanaklarını imzalama yetkisi verilmesi,
  6. Divan heyetinin/yöneticinin Genel Kurula gündem maddelerini okuması, itiraz ve önerilerin görüşülmesi,
  7. 2022 yılına ilişkin faaliyet raporlarının, kesinleşmiş mali hesap tablolarının okunması, 2022 yılına ilişkin denetim kurulu raporlarının okunması, Faaliyet raporları, mali hesap tabloları ve denetim kurulu raporlarının genel kurulun görüşüne sunulması. Yönetim kurulunun ibrasının genel kurulun onayına sunulması.
  8. Denetim kurulunun ibrasının genel kurulun onayına sunulması.
  9. Yönetici ve Denetçinin ibrasının görüşülmesi,
  10. KMK ve Yönetim Planı gereğince, bir yıl süre ile görev yapacak Yönetici ve yedek üyenin seçimi,
  11. Yöneticinin görevlendirilmesi ve (özel olarak yetkilendirilmesi gereken hususların ve istenen diğer yetkilerin verilmesinin) oylanması.
  12. KMK uyarınca, bir yıl süre ile görev yapacak blok denetçisi ve yedek üyenin seçimi, yetkilendirilmesi.
  13. Mehmet Bey’e ait ofiste cephe kaynaklı meydana gelen su baskını neticesinde vuku bulan maddi zararın iş merkezi sorumluluğunda olup olmadığının karara bağlanması,
  14. İŞÇİ MALİYETİ VE ELEKTRİK ZAMLARI ÇERÇEVESİNDE MEVCUT AİDATIN DÜZENLENMESİ,
  15. Yöneticiye aidat ve diğer ödeme tahsilatlarını gerçekleştirmesi için dava açma, icra takibi yapma, bu konularda bir avukata vekalet verme ve geç ödemelerle ilgili aylık %5 gecikme cezası tahsil etme yetkisi verilmesi,
  16. 1 yıllık yönetim döneminde anagayrimenkulün sigortalanmasının tavsiye niteliğinde karara bağlanması ve oylanması,
  17. “Yıpranma ve yenileme payı” toplanıp toplanmayacağının oylanması,
  18. “Kıdem tazminatı payı” toplanıp toplanmayacağının oylanması,
  19. 2023 İşletme Projesi taslağının açıklanması ve oylamaya sunulması, Kabul edilmemesi halinde işletme projesini hazırlamak üzere yeni seçilecek yöneticinin yetkilendirilmesi,
  20. Toplu Yaşam Kurallarını ihlal edenlere cezai işlem uygulanıp uygulanmayacağının değerlendirilmesi ve karara bağlanması,
  21. Toplantı tutanaklarının imzalanması
  22. Dilek ve Temenniler,
  23. Kapanış.

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin

Yorum var.

  1. Ali Rıza Akkan

    Sayın Saim Bey öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Kardeşim.İlk defa net biçimde 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu madde 30 ve 34 bu kadar net anlatan ve açıklayan Türkiye’nin Bana göre ilk Hukuk Bürosusunuz ,yani ister olağan ister olağanüstü Toplantı olsun ister birinci ister ikinci toplantıda olsun Yönetim ve Denetim Kurulu seçilecekse kayıtlı üyelerin salt çoğunluğu ile toplanılır ve salt çoğunluk ile karar verilir.Avukat değilim ama Nokta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir