Hukuk nasıl kazanılır, ne şekilde çalışmak gerekir gibi sorularınızın cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. Sizin gibi hukuk kazanmak için çalışan ve motivasyon arayan insanlarla sohbet etmek ve fikir paylaşımı yapmak için buraya tıklayarak Telegram grubumuza katılabilirsiniz.
Hukuk Nasıl Kazanılır -2024
Hukuk Fakültesinde Okumayı İsteyenler
Ülkemizde birçok kişi Hukuk Fakültesi tercih etmektedir. Bu nedenle Şu soru sıkça Sorulur hale gelmiştir: “hukuk fakültesi nasıl kazanılır?”. Bu makalemizde sizlere 2024 yılında Hukuk Fakültesi’ni kazanabilmek için izlemeniz gereken yolları anlatacağız. Makalenin yazarı İncekaş Hukuk Bürosu kurucu avukatlarından Avukat Saim İncekaş hukuk fakültesini kazanmak ve avukat olma yolunda edindiği tecrübeleri sizlerle paylaşacaktır.
Hukuk fakültesi okumak isteyen öğrenciler; öncelikle Hukuk Fakültesi’nin kendileri için uygun olup olmadığını araştırılmalıdır. kendilerine şu gibi soruları sormalılar: Ben Hukuk Fakültesi için uygun muyum, ben bu bölümü okuyabilir miyim?
Hukuk Fakültesi’nde okumak zorlu ve yorucu bir süreçtir. Hukuk Fakültesi’nde tanıştığınız kişilerin kültür düzeyi yüksek fakültenin havası çok farklıdır. Hukuk Fakültesi okurken aynı zamanda ülke gündemini takip edilmesi, yeni çıkan kanunları öğrenilmesi, siyasi aktivitelerin takip edilmesi gerekir. görüleceği üzere Hukuk Fakültesi okuyan kişiler konuşma, okuma, yazma ve idrak etme gibi kişisel özellikleri kendilerinde bulundurmalıdır. Tüm bu süreci tamamladıktan sonra artık “hukuk fakültesi nasıl kazanılır?” sorusunu cevaplayabiliriz.
Hukuk kazanmak için Nasıl çalışmalı?
Hukuk kazanmak isteyen bir kişi öncelikle türkçe dilbilgisi ve paragrafta anlama hakim olmalıdır. hukuk öğrencisi adayı kendisine Türkçe ve edebiyat alanlarında günbegün geliştirmelidir. bir hukuk adayının kesinlikle kitap okuma alışkanlığının yerinde olması gerekmektedir. Birçok kişiyi hukuk Fakültesinden mezun olabilir, çünkü ülkemizde Neredeyse her Mahalle başına bir hukuk fakültesi düşmektedir. ancak hukuk Fakültesinden mezun olan her kişi hukukçu olamaz. hukukçu yani avukat, hakim, savcı olabilmek için kişinin kitap okuma alışkanlığının kesinlikle üst düzey olması gerekir.
TYT ve YKS ile Hukuk Fakültesi Kazanmak
Temel Yeterlilik Sınavı yani TYT’de Türkçe sorularını mümkün olduğunca yanlışsız bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir.Bunu gerçekleştirmek için bolca soru çözmüş olmanız ve hızlı okuma alışkanlığına sahip olmanız gerekmektedir. Hukuk Fakültesi çok altyapı gerektiren bir bölümü değil ancak çok çalışma gerektiren bir bölümdür. son bir sene de dahil çalışarak Hukuk Fakültesi kazanılması mümkündür.
Hukuk fakültesini kazananlar nasıl çalıştılar?
Bu soruya maddeler halinde cevap vereceğiz. Aşağıda yer alan maddeler Düzenli bir çalışma ve bu çalışmadan verim alabilmeniz adına önerilmektedir. Hukuk Fakültesi kazananların nasıl çalıştığını , bu maddelerden öğrenebilirsiniz:
- Uyku düzeniniz yerinde olmalıdır. Günde en az 6 ve 7 saat arası uymanız gerekmektedir. bu süreçte mümkün olduğunca aynı saatlerde uyuyor aynı saatlerde Uyanmaya önemli göstermelisiniz.
- Çalışma periyotları nız boyunca mutlaka Mola vererek çalışın. her 40 dakikada bir Beşer dakikalık molalar verin.
- Kendinize bir program hazırlayın ve bu programa mümkün olduğunca sınav gününe kadar Uyumaya çalışın. bu programda ağırlıklı olarak test çözmeye vakit ayırın.
- Eğer bir sayısalcıysanız yine de Hukuk Fakültesi kazanabilirsiniz. bu konulara bol bol Türkçe soru çözerek eksiklerinizi giderin.
- Okulda veya dershanede öğrendiğiniz konuları aynı gün içerisinde Unutmadan bir saat boyunca tekrar edin.
- Kendinize güvendiğiniz konularda Arkadaşlarınıza ders anlatın veya arkadaşlarınızın çözemediğin soruları çözün.
- Sınav hakkındaki stres teninizin ve mümkün olduğunca arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşarak rahatlamaya çalışın.
- Tüm gün ders çalışmak olmaz biraz da hobilerinize ve eğlenceli de vakit ayırın.
- Test çözerken ve ders çalışırken şu sırayı takip edin: Türkçe, matematik, felsefe, geometri, edebiyat.
Hukuk kazanmak için tavsiyeler
Hukuk Fakültesi kazananların yorumları Önem taşır. Hukuk kazanmak için tavsiyeler şu şekildedir:
- Eğer o sabah Türkçe dersiniz var ise dersten önce mutlaka bu konuyu bilmeseniz daha iyi bir göz atın. ders sırasında o dersi çok dikkatli dinleyin. evinize gidince bir kahve eşliğinde o ders hakkında bol bol test çözün.
- Matematik derslerinde teknik bilgi çok önemlidir. her matematik dersi öncesinde Teknik olarak konuya çalışın. Örneğin denklemleri ezberleyin şemaları aklınızda tutun. bunu yapmanız o dersi anlamanızı çok daha kolaylaştıracaktır.
- Felsefe derslerinde dersi iyi kavrayın bol bol test çözün.
- Geometri Türkiye’de öğrencilerin en zorlandığı alandır. bu alanda soru çözmekten ziyade çözülmüş sorular üzerinde çalışarak yeni çözüm metodları öğrenin. gün içerisinde gördüğünüz cisimlerin dahi geometrik düzlemde ne anlam ifade ettiklerini hayal gücünüzle canlandırın. “Hukuk fakültesi nasıl kazanılır?” sorusuna Hukuk Fakültesi’ni kazanmış olan insanlar tarafından verilen cevap bu şekildedir.
- Haftada bir gün kendinize tatil verin.
- Çözeceğiniz soruları aynı kaynaktan çözmeyin.
- Test çözdüğünüz kaynakları iyi seçin.
- 1 soruda üzerinde takıldıysanız o sorun üzerinde biraz uğraşın. o soruyu çözünce alacağınız zevk size enerji verecektir.
- Odanızda bulunan eşyaları sizi motive edecek şekilde düzenleyin.
- Tüm bu zorlu süreç yanında gün içerisinde kitap veya gazete okumayı ihmal etmeyin.
- TYT ve YKS sınavlarına eşit ağırlık vererek çalışın.
Hukuk Kazanmak İçin Kaç Net Gerekir?
Hukuk Fakültesi’nde okumak için neler yapmanız gerektiği ve nasıl bir çalışma yapmanız gerektiği yukarıda anlatıldığı. Peki bu çalışmalarınızın sonucunda elde etmeniz gereken taban puanlar nelerdir? şimdi bu sorunun cevabını vereceğiz. Hukuk fakültesine girecekler için tavsiyeler olarak aşağıda en iyi hukuk fakültelerinin taban puanlarını paylaştık. Ayrıca “Hukuk Fakültesi Taban Puanları” na tıklayarak diğer tüm üniversiteler hakkındaki taban puanlarını öğrenebilirsiniz.
- Ankara Üniversitesi 650 aday 469,388
- İstanbul Üniversitesi 600 aday 463,274
- Hacettepe Üniversitesi 200 aday 460,013
- Marmara Üniversitesi 400 aday 453,016
- Gazi Üniversitesi 500 aday 450,462
- Dokuz Eylül Üniversitesi 500 aday 443,263
- Anadolu Üniversitesi 400 aday 440,412
- Selçuk Üniversitesi 300 aday 438,286
- Erciyes Üniversitesi 200 aday 433,175
- Kırıkkale Üniversitesi 300 aday 430,215
Hukuk Fakültesi Kazananların Yorumları
Burada bahsettiğimiz tavsiyeler hukuk fakültesine Başarılı bir şekilde kazanmak için hukuk adaylarına yol gösterici bir nitelik taşır. Bu yazı Avukat Saim İncekaş- ADANA tarafından yazılmıştır ve gençlerimize yol göstermek üzere paylaşılmıştır.Hukuk nasıl kazandım? sorusunun cevapları makalemizde yer almaktadır. aynı zamanda hukuk kazanabilmek için hangi derslere çalışmalı? sorusunda makalemizde cevaplamış bulunmaktayız. Hukuk kazanmak için çalışan genç meslektaş adaylarına ve şimdiden başarılar dilerim.
Çok teşekkür ederim. Çok güzel bir yazı olmuş.
ben 10. Sınıfa gidiyorum da matematiğim orta düzeyde hukuk kazanma şansım hala var mıdır
Önünde daha 2 sene var kitap okumaya özen göster ve mümkünse son sene dershaneye git
kaliteli ve okunmaya değer bir makale olmuş sizi tebrik ediyorum ve işime yarayacağına inanıyorum
Ben 10. Sinif ogrencisiyim matematigim en alt seviyede hukuk kazanabilirmiyim ?
AYNEN ARKADAŞA KATILIYORUM …… TEBRİK EDERİM ÇOK GÜZEL OLMUŞŞŞŞŞŞ…
Çok teşekkür ediyorum
Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz
Aklımdaki soruları cevapladı . Çok teşekkür ederim
Sayın Saim.
İş hayatında olup nasıl hazırlanılması gerektiği hakkında bır öneriniz var mı?
Çok teşekkürler
Gerçekten çok güzel bir makale bilmediğim bir çok şeyi öğrendim teşekkürler.
Çok teşekürlerler çok yardımcı oldunuz
Gerçekten verimli bir yazı olmuş herkes kendi stiline göre bir yazı yazar lakin bu yazı güzel ve genel çalışma açısından verimli bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık.
Bu yazıyı okuduktan sonra motivasyonum arttı çok teşekkürler 😇😇😇
Elinize sağlikk teşekkurler
Teşekürler işimize yaricak bu bilgiler
Bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Küçücüklüğümden beri avukat olmak isteyen ben ve o doğru yolu gösteren bir yazı süper olmuş
Çok faydalı bir yazıydı teşekür ederim
Acaba avukatlık için gereken yeteneklerin başında olan konuşma yeteneği olmadan da avukat olunabilir mi ?Çünkü ben çok utangaç bir insanım da .Birine birşey sorarken bile ters cevap verir diye utancımdan yüzüne bakamıyor-
um.
konuşamaz isen nasıl avukatlık yapıcaksın.
Benim ablam katıp bana diyo ki sen hedefini koy gerisi gelir çünkü bende utangaç biriyim ablam diyoki buraya öyle avukatlar geliyo ki konuşmayı bilmiyor o yüzden sen çok takma
Sıkıntı olacağını sanmıyorum rahat olabilirsiniz hem bu alışkanlığını isterseniz yenebilirsiz bende bir zamanlar utangactım ama sonra torpilledim anladığım kadarıyla yasinizda buna elverişli
Insanları kendinle kıyasla.kimse senden üstün değildir.
öz eleştiri yapabilecek ve bu yönünüzü de bu mecraya yazabilecek kadar cesaretiin olmasından dolayı, sizin yürekli bir hukukçu olabilceğinizi düşünüyorum.
Evet aynı şey bendede var sen hukuk kazandınmı
Cok sagolun
Bu bilgileri paylaştığınız için teşekkürler çok vaydali olacağını inanıyorum
ben niye yazıyı bulamıyorum
7. Sınıfa gidiyorum hoca şimdiden bunlara bakmamı istedi sizede öneririm. Ama daha eğlenceli olsaydı iyi olurdu çünkü program yapıcam. Ama tebrikler…
Çok harika yazı olmuş.Beni teşvik ediyor ama, yardım edenim olursa çok makbule geçecektir inşaAllah🌺
Bir şey sorucam siz hukuk fakültesine hangi liseden gittiniz
Hmm ben bu yazıyı okuyunca motivasyonum arttı ve 12 yaşından çalışmaya başlayacağıma karar verdim çünkü avukat olmak benim hayatımda var…⚖
Bende 32 yaşındayım.hemsireyim.ve sağlık sisteminden biktigim için hukuk okumak istiyorum ama korkuyorumda bu yaştan sonra tekrar unversiteden
Bu benim için harika oldu.Çok teşekkür ederim .inşallah iyi bir avukat olurum .
Ben 10. Sınıfa gidiyordum derslerim biraz kötü planlı çalışırsam kazanabilirmiyim
tabiiki de kazanabilirsin.kötü durumlar her zaman geçer. inanırsan ve elinden gelenin en iyisini yaparsan her şeyi başarabilirsin.inanmak başarmanın yarısıdır.ben de hukuk okuyup savcı olmak istiyorum.kazanacağımıza inanıyorum
Ayteden hangi dersleri yapmam lazım
Cidden cok güzel ve cok motive edici bir yazı olmuş teşekkürler.
Çok çok çok ders aldım makaleden çok çok teşekkür ederim.derslere nasıl çalışacağımı daha iyi öğrendim. derslerim çok iyiydi ama programım yoktu düzgün.sizin sayenizde dhada düzeldi.
Çok güzel olmus
Eline sağlık
Ben matametigi hiç yapamıyorum ama edebiyatım ve felsefem iyi kazanma şansım varmı
Sözelden hukuk kazanabilir miyim?
Hayır eşit agirlik
Merhaba ben Berfin sizce hakim olmak için nasıl çalışmalıyım?
Buradaki herkes rakibim
merhaba açıkçası ben meslek lisesi öğrencisiyim 11. sınıfım hani bölüm derslerim fazlasıyla var ve şöyle kendime nasıl bir program ne yapmam gerektiğini napacağımı bilemiyorum korkularım aşırı derecede fazla