Hukuk Nasıl Kazanılır – 2024

Hukuk nasıl kazanılır, ne şekilde çalışmak gerekir gibi sorularınızın cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. Sizin gibi hukuk kazanmak için çalışan ve motivasyon arayan insanlarla sohbet etmek ve fikir paylaşımı yapmak için buraya tıklayarak Telegram grubumuza katılabilirsiniz.

Hukuk Nasıl Kazanılır -2024

Hukuk Fakültesinde Okumayı İsteyenler

Ülkemizde birçok kişi Hukuk Fakültesi tercih etmektedir. Bu nedenle Şu soru sıkça Sorulur hale gelmiştir: “hukuk fakültesi nasıl kazanılır?”.  Bu makalemizde sizlere 2024 yılında Hukuk Fakültesi’ni kazanabilmek için izlemeniz gereken yolları anlatacağız. Makalenin yazarı İncekaş Hukuk Bürosu kurucu avukatlarından Avukat Saim İncekaş hukuk fakültesini kazanmak ve avukat olma yolunda edindiği tecrübeleri sizlerle paylaşacaktır.

Hukuk fakültesi okumak isteyen öğrenciler; öncelikle Hukuk Fakültesi’nin kendileri için uygun olup olmadığını araştırılmalıdır. kendilerine şu gibi soruları  sormalılar: Ben Hukuk Fakültesi için uygun muyum, ben bu bölümü okuyabilir miyim?

Hukuk Fakültesi’nde okumak zorlu ve yorucu bir süreçtir. Hukuk Fakültesi’nde tanıştığınız kişilerin kültür düzeyi yüksek fakültenin havası çok farklıdır. Hukuk Fakültesi okurken aynı zamanda ülke gündemini takip edilmesi, yeni çıkan kanunları öğrenilmesi, siyasi aktivitelerin takip edilmesi gerekir. görüleceği üzere Hukuk Fakültesi okuyan kişiler konuşma, okuma, yazma ve idrak etme gibi kişisel özellikleri kendilerinde bulundurmalıdır. Tüm bu süreci tamamladıktan sonra artık “hukuk fakültesi nasıl kazanılır?” sorusunu cevaplayabiliriz.

Hukuk kazanmak için Nasıl çalışmalı?

Hukuk kazanmak isteyen bir kişi öncelikle türkçe dilbilgisi ve paragrafta anlama hakim olmalıdır. hukuk öğrencisi adayı kendisine Türkçe ve edebiyat alanlarında günbegün geliştirmelidir. bir hukuk adayının kesinlikle kitap okuma alışkanlığının yerinde olması gerekmektedir. Birçok kişiyi hukuk Fakültesinden mezun olabilir, çünkü ülkemizde Neredeyse her Mahalle başına bir hukuk fakültesi düşmektedir. ancak hukuk Fakültesinden mezun olan her kişi hukukçu olamaz. hukukçu yani avukat, hakim, savcı olabilmek için kişinin kitap okuma alışkanlığının kesinlikle üst düzey olması gerekir.

TYT ve YKS ile Hukuk Fakültesi Kazanmak

Temel Yeterlilik Sınavı yani TYT’de  Türkçe sorularını mümkün olduğunca yanlışsız bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir.Bunu gerçekleştirmek için bolca soru çözmüş olmanız ve hızlı okuma alışkanlığına sahip olmanız gerekmektedir. Hukuk Fakültesi çok altyapı gerektiren bir bölümü değil ancak çok çalışma gerektiren bir bölümdür. son bir sene de dahil çalışarak Hukuk Fakültesi kazanılması  mümkündür.

Hukuk fakültesini kazananlar nasıl çalıştılar?

Bu soruya maddeler halinde  cevap vereceğiz. Aşağıda yer alan maddeler Düzenli bir çalışma ve bu çalışmadan verim alabilmeniz adına önerilmektedir. Hukuk Fakültesi kazananların nasıl çalıştığını , bu maddelerden öğrenebilirsiniz:

  • Uyku düzeniniz yerinde olmalıdır. Günde en az 6 ve 7 saat arası uymanız gerekmektedir. bu süreçte mümkün olduğunca aynı saatlerde uyuyor aynı saatlerde Uyanmaya önemli göstermelisiniz.
  • Çalışma periyotları nız boyunca mutlaka Mola vererek çalışın. her 40 dakikada bir Beşer dakikalık molalar verin.
  • Kendinize bir program hazırlayın ve bu programa mümkün olduğunca sınav gününe kadar Uyumaya çalışın. bu programda ağırlıklı olarak test çözmeye vakit ayırın.
  • Eğer bir sayısalcıysanız  yine de Hukuk Fakültesi kazanabilirsiniz. bu konulara bol bol Türkçe soru çözerek eksiklerinizi giderin.
  • Okulda veya dershanede öğrendiğiniz konuları aynı gün içerisinde Unutmadan bir saat boyunca tekrar edin.
  • Kendinize güvendiğiniz konularda Arkadaşlarınıza ders anlatın veya arkadaşlarınızın çözemediğin soruları çözün.
  • Sınav hakkındaki stres teninizin ve mümkün olduğunca arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşarak rahatlamaya çalışın.
  • Tüm gün ders çalışmak olmaz biraz da hobilerinize ve eğlenceli de vakit ayırın.
  • Test çözerken ve ders çalışırken şu sırayı takip edin: Türkçe, matematik, felsefe,  geometri, edebiyat.

Hukuk kazanmak için tavsiyeler

Hukuk Fakültesi kazananların yorumları Önem taşır. Hukuk kazanmak için tavsiyeler şu şekildedir:

  • Eğer o sabah Türkçe dersiniz var ise dersten önce mutlaka bu konuyu bilmeseniz daha iyi bir göz atın. ders sırasında o dersi çok dikkatli dinleyin. evinize gidince bir kahve eşliğinde o ders hakkında bol bol test çözün.
  • Matematik derslerinde teknik bilgi çok önemlidir. her matematik dersi öncesinde Teknik olarak konuya çalışın. Örneğin denklemleri ezberleyin şemaları aklınızda tutun. bunu yapmanız o dersi anlamanızı çok daha kolaylaştıracaktır.
  • Felsefe derslerinde dersi iyi kavrayın bol bol test çözün.
  • Geometri Türkiye’de öğrencilerin en zorlandığı alandır. bu alanda soru çözmekten ziyade çözülmüş sorular üzerinde çalışarak yeni çözüm metodları  öğrenin. gün içerisinde gördüğünüz cisimlerin dahi geometrik düzlemde ne anlam ifade ettiklerini hayal gücünüzle canlandırın. “Hukuk fakültesi nasıl kazanılır?” sorusuna Hukuk Fakültesi’ni kazanmış olan insanlar tarafından verilen cevap bu şekildedir.
  • Haftada bir gün kendinize tatil verin.
  • Çözeceğiniz soruları aynı kaynaktan çözmeyin.
  • Test  çözdüğünüz  kaynakları iyi seçin.
  • 1 soruda  üzerinde takıldıysanız  o sorun üzerinde biraz uğraşın. o soruyu çözünce alacağınız zevk size enerji verecektir.
  • Odanızda bulunan eşyaları sizi motive edecek şekilde düzenleyin.
  • Tüm bu zorlu süreç yanında gün içerisinde kitap veya gazete okumayı ihmal etmeyin.
  •  TYT ve YKS sınavlarına eşit ağırlık vererek çalışın.

Hukuk Kazanmak İçin Kaç Net Gerekir?

Hukuk Fakültesi’nde okumak için neler yapmanız gerektiği ve nasıl bir çalışma yapmanız gerektiği yukarıda anlatıldığı. Peki bu çalışmalarınızın sonucunda elde etmeniz gereken taban puanlar nelerdir? şimdi bu sorunun cevabını vereceğiz. Hukuk fakültesine girecekler için tavsiyeler olarak aşağıda en iyi hukuk fakültelerinin taban puanlarını paylaştık. Ayrıca “Hukuk Fakültesi Taban Puanları” na tıklayarak diğer tüm üniversiteler hakkındaki taban puanlarını öğrenebilirsiniz.

  1. Ankara Üniversitesi 650 aday 469,388
  2. İstanbul Üniversitesi 600 aday 463,274
  3. Hacettepe Üniversitesi 200 aday 460,013
  4. Marmara Üniversitesi 400 aday 453,016
  5. Gazi Üniversitesi 500 aday 450,462
  6. Dokuz Eylül Üniversitesi 500 aday 443,263
  7. Anadolu Üniversitesi 400 aday 440,412
  8. Selçuk Üniversitesi 300 aday 438,286
  9. Erciyes Üniversitesi 200 aday 433,175
  10. Kırıkkale Üniversitesi 300 aday 430,215

Hukuk Fakültesi Kazananların Yorumları

Burada bahsettiğimiz  tavsiyeler hukuk fakültesine Başarılı bir şekilde kazanmak için hukuk adaylarına yol gösterici bir nitelik taşır. Bu yazı Avukat Saim İncekaş- ADANA  tarafından yazılmıştır ve gençlerimize yol göstermek üzere paylaşılmıştır.Hukuk nasıl kazandım? sorusunun cevapları makalemizde yer almaktadır. aynı zamanda hukuk kazanabilmek için hangi derslere çalışmalı?  sorusunda makalemizde cevaplamış bulunmaktayız. Hukuk kazanmak için çalışan genç meslektaş adaylarına ve şimdiden başarılar dilerim. 

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin