İçeriğe geç

E-Tebligat Ne Zaman Yapılmış Sayılır?

E-Tebligat Ne Zaman Yapılmış Sayılır
E-Tebligat Ne Zaman Yapılmış Sayılır

E-Tebligat Ne Zaman Yapılmış Sayılır?

Birçok avukatın e-tebligat sistemine geçmesiyle akıllara en çok takılan sorulardan birisi “e-tebligat hangi tarihte tebliğ edilmiş sayılır?” sorusudur. 7201 sayılı Tebligat Kanunu’nda bu husus açıkça belirtilmiştir. E-tebligat alıcı kişinin adresine teslim edildikten 5 gün sonra tebliğ edilmiş sayılır.

İlgili Mevzuat:

Elektronik Tebligat Yönetmeliği 9. maddesinin 6. fıkrasına göre; “Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik tebligat adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.“

İlgili Yargıtay Kararı:

E-tebligatta “açılma” veya “görülmenin” bir önemi yoktur. Yasal sürelere artı olarak 5 gün eklenir. Örneğin 2 haftalık cevap süresinin bitiminden itibaren 5 gün daha eklenir süreye. ( Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, 2018/4120 E. , 2018/6993 K. ) 

Adana- Avukat Saim İNCEKAŞ

Bu yazıyı paylaşın
Hukuki Rehber

İlgili makaleler

Tüm Avukatlık Mesleği Makaleleri
Avukatlık Mesleği

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2027 (AAÜT 2027)

3 Kasım 2026 Makaleyi Oku
Avukatlık Mesleği

Avukat Asgari Ücret Tarifesi (AAÜT) – 2026 – (ESKİ – ARŞİV)

22 Aralık 2025 Makaleyi Oku
Avukatlık Mesleği

Dava Kaybedilirse Avukatlık Ücreti Nasıl Belirlenir?

12 Mart 2025 Makaleyi Oku
İletişim

Hukuki sürecinizi geciktirmeyin.

Dosyanızı bugün birlikte değerlendirelim; size en doğru yol haritasını net şekilde aktaralım.

Telefon
0534 910 97 43
Konum
Adana / Seyhan