“…Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararı ile davalı borçlunun akıl hastalığı nedeni ile TMK’nin 405. maddesi uyarınca kısıtlama altına alındığı, aynı zamanda oğlu ve bu davanın da davalısı olan üçüncü kişinin ise vasi tayin edildiği anlaşılmaktadır. Ne var ki açılan davada davacı alacaklı mahcuzların borçluya ait olduğunu iddia ederken, davalı üçüncü kişi kendisine ait olduğunu savunmaktadır. Dolayısıyla kısıtlanan ile vasi olarak atanan üçüncü kişi arasında görülmekte olan davanın mahiyeti gereği menfaat çatışması bulunmaktadır. Bu nedenlerle TMK’nın 418/4, 426/2. maddeleri gereğince davalı borçluya kayyım tayini ile taraf teşkili sağlandıktan sonra işin esası hakkında bir karar verilmesi gerekecektir. Kamu düzenine ilişkin bu husus dikkate alınmadan ve davalı borçluya kayyum tayini ile taraf teşkili sağlanmadan yazılı biçimde karar verilmesi doğru görülmemiştir…” (Yargıtay 17. Hukuk Dairesi E. 2010/1270 K. 2011/2657 T. 24.3.2011)
Yazar Hakk覺nda: Avukat Saim İncekaş
Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin
Yorum var.
Merhaba, babamın psikolojik sorunları ve savurganlığı mevcut bu nedenle vasi davası açtım fakat öncesinde nafaka yardım davası da açmıştım bu yüzden beni vasisi yapmazlar mı? Yardım Nafakası kamu düzenini ilgilendirmiyor mu?