Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karara İtiraz Dilekçesi

Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karara İtiraz Dilekçesi

X () SULH CEZA HAKİMLİĞİ’NE

Gönderilmek Üzere

X CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

 

Soruşturma No: 2019/….

Karar No         :  2019/…

KOVUŞTURMAYA YER

OLMADIĞINA DAİR

KARARA İTİRAZ

EDEN MÜŞTEKİ                   :                                                   TCKN :

ŞÜPHELİ                                  :

SUÇ                                            : Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma, İftira

KARAR TEBLİĞ  TARİHİ    :

KONU                                        :… Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 02/01/2020 tarihli 2019/….soruşturma numaralı ve 2019/1559 karar numaralı kovuşturmaya yer olmadığına dair kararına itirazlarımın sunulmasıdır.

AÇIKLAMALAR

1.Şüpheli hakkında verilmiş 02/01/2020 tarihli 2019/2269 soruşturma numaralı ve 2019/1559 karar numaralı kovuşturmaya yer olmadığına dair karar hukuka aykırıdır. Şöyle ki; Şüpheli ……10/12/2019 tarihinde saat 22:00 da benim adıma kayıtlı olan 05373371963 oğlumun kullandığı telefonu arayarak şahsıma ” kızının numarasını başkasına dağıttığıma dair ” söylemde bulundu ve şahsıma hakaretlerde bulunup aile huzurumu bozmuştur.  Eşimden sonrasında 6 ay önce aynı konuyu kendisine açtığını söyledi. Şahıs sürekli olarak huzurumu bozmaktadır.

Karara bakıldığında şüphelinin üzerine atılı suçun somut olayda unsurlarının gerçekleşmediğine değinilmiştir. TCK m.286’ya bakıldığında suçun unsurlarının oluşmadığı görülmektedir fakat vatandaş olarak bizlerin suçların hangi kapsama girdiğini bilmemez hukukla çok ilgilenmediğimiz sürece mümkün değildir.

Şüpheliye isnad edilen suç iftira suçunu oluşturmamış olabilir fakat şahsım ve ailemin huzuru bozulmuştur ve bu ilk kez yapılmamıştır. Ayrıca tarafım bir genç kızın numarasını erkeklerle paylaşmış olmam şeklinde yani bir genç kızın namusu ile oynadığım şeklinde suçlanmıştır. Bu şahsıma yapılmış bir hakarettir. Suçun iftira kapsamına girmemiş olması direk takipsizlik yapılacağı anlamına gelmemektedir. Cumhuriyet Savcılığının görevi kendisine bildirilen suçu sonuna kadar araştırmaktır. Bu nedenle şikayetçinin belirttiği suçtan başka suçlar oluşturup oluşturmadığı incelenmelidir. Şikayetimde TCK m.125 ve ve m.123 hakaret ve kişinin huzur  ve sükununu bozma suçlarının oluşup oluşmadığı araştırılmamış yeterince soruşturulmamıştır.

Şüpheli sırf bizim huzurumuzu bozmak amacıyla bizi bu şekilde arayıp taciz etmektedir. Ve ablasının benden soğumasını ve ayrılmamızı istemektedir. Bu TCK md 123 Kişinin Huzur ve Sükununu bozma suçunu oluşturmaktadır.

Olay gecesi hoparlör açık şekilde şüpheli… konuştuğum için tüm aile bireylerim söylediklerini duymuş ve hepimizin huzuru bozulmuştur bu yüzden evimde huzursuzluklar yaşanmıştır. Bu olayla ilgili ailemden kimsenin ifadesi alınmamış tanıklığına başvurulmamış ve tahminimce olay yeterince incelenmeyip aile içi olduğu düşünüldüğü için kapatılmıştır.

Şikayetim yeterince incelenmemiş ve delillerin toplanması için bir çaba sarf edilmemiştir. Cumhuriyet Savcıları kendilerine ve kolluğa yapılan şikayetleri sonuna kadar soruşturmalıdırlar. Bu nedenle şikayetimin yeniden soruşturulmasını talep etmekteyim.

NETİCE VE TALEP  :  ……. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 02/01/2020 tarihli kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılmasını ve şikayetimin ayrıntılı olarak soruşturulmasını ve neticesinde kovuşturulmasını arz ve talep ederm. tarih

                                                                                                                     MÜŞTEKİ

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir