Ceza Davalarında Avukatın İşi Hangi Anda Sona Erer?

Ceza davalarında işin sona ermesinden ne anlaşılması gerektiği konusunda birlik bulunmamaktadır. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Yargıtay 11. Ceza Dairesi “işin sonunu” hükmün kesinleşmesi olarak anlamaktadır. Buna karşılık Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Yargıtay 8. Ceza Dairesi işin sonunun hükmün kesinleşmesi olarak kabul edilmemesi görüşünü benimsemektedir. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, işin sonu deyimiyle hükmün kesinleşmesinin anlaşılması ve avukatlık sözleşmesinin sona ereceği görüşündedir.

Bu karardan sonra 6. Ceza Dairesi önceki görüşünü değiştirip, avukatlık sözleşmesinin kesin hüküm elde edilince sona ereceğine karar vermiştir.

İşin sona erme anının net bir zaman dilimi ile belirgin hale gelmesi, işin sonunda ödenmesi kararlaştırılan ücretin muaccel hale gelmesi, iş sahibine karşı bir yıllık yasal sorumluluğun başlayabilmesi için avukatın işin sona erdiğini iş sahibine yazı ile veya kanıtlayabileceği başka bir yöntemle bildirmesi gerekir.


Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir