Apartman Sakinlerinin Huzur ve Sükununu Bozma Suçu Şikayet Dilekçesi

Apartman Sakinlerinin Huzur ve Sükununu Bozma Suçu Şikayet Dilekçesi

ADANA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

ŞİKAYETÇİ             :

VEKİLİ                     :

ŞÜPHELİLER         : 1-

SUÇ                           : TCK md 123 Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma Suçu

SUÇ TARİHİ            : 

AÇIKLAMALAR    :

  • Şüpheliler, X Caddesi üzeri X adresinde müvekkil ile altlı üstlü oturmakta olup, sürekli bir vaziyette apartman sakinlerinin huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültü yapmakta ve pis suyu balkonlardan alt katlara akmasına sebebiyet vermektedirler.
  • Şüpheliler, kendi dairesinde sürekli gürültü çıkarmakta, evlerindeki pis suyu balkonlardan alt katlara akmasına sebebiyet vermektedirler. Dolayısıyla mülkiyeti müvekkile ait olan meskenin balkonunda bulunan kiler dolabının aşınmasına, kiler dolabının içerisinde bulunan malzemelerin çürümesine neden olmaktadır.
  • Şüpheliler, apartman sakinleri ve yönetimi tarafından bu konuda defalarca uyarılmalarına rağmen ısrarla aynı davranışları sürdürmüş, hatta uyarılardan sonra kasıtlı olarak daha çok gürültü yapmaya, pis suyu balkondan daha fazla akıtmaya başlamışlardır. Buna ilişkin olarak tarafımızca yapılan iadeli taahhütlü ihtarı da bilerek almamakla cevap vermekten kaçınmışlar ve bu davranışların önüne geçecek herhangi bir önlem almamışlardır. Yine bu hususta defalarca 155 polis hattı şikayetleri oluşturulmuş, ayrıca belediyeye de şikayet edilmiş olup tüm hususlar dosyaya sunulacaktır.
  • Şüphelilere, apartman yönetimi tarafından gerekli sözlü ihtarlar yapıldığı halde şüpheliler aynı apartmanda oturan müvekkili rahatsız eden gürültü ve hareketleri yapmaya devam ettiği, pis suyu hala aşağı kata müvekkilin balkonuna akıttığı bilinmektedir. Şüphelilerin verdiği rahatsızlığın her an apartmanda düzen ve huzurun kaçmasına neden olabilecekleri yönünden şüphelerimiz vardır.
  • Şüphelilerin, sırf müvekkil ve ailesinin huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla ısrarla gürültü yapması ve aynı maksatla pis suyu müvekkilin balkonuna akıtarak müvekkilin balkondaki eşyalarına zarar vermesi, müvekkilin aile olarak ikamet etmekte olduğu konutta yaşamlarını çekilmez hale getirmiş, müvekkilin, eşinin ve çocuklarının psikolojik olarak yıpranmasına sebebiyet vermiştir.
  • Bu eylemler en başta Kat Mülkiyeti Kanunu’na ve Komşuluk Hukuku’na aykırı olup, aynı zamanda Türk Ceza Kanunu’nun 123. Maddesinde düzenlenen “Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma” suçunu oluşturmaktadır.

Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 18 – “Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.”

Türk Ceza Kanunu Madde 123 (Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma) – Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.”

Bu hususlardan dolayı kanun maddeleri uyarınca da şüphelilerin cezalandırılması gerekmektedir. Nitekim bu konuyla ilgili Yargıtay kararları da mevcuttur.

  • Netice itibariyle; şüphelilerin müvekkil ve apartman sakinlerinin huzur ve sükununu bozacak şekildeki davranışlarına son vermeleri, yapılan onlarca uyarılara rağmen müvekkilin balkonuna pis su akıtmalarını engellemek adına ve müvekkilin uğradığı zararların karşılanması adına bu davayı açma zorunluluğu hasıl olmuştur.

HUKUKİ DELİLLER   : Tanık beyanları ve diğer deliller.

HUKUKİ NEDENLER : 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ve ilgili mevzuat.

SONUÇ VE İSTEM       :

Açıklanan nedenlerle şüphelilerin eylemlerine uyan TCK madde 123 ve Kat Mülkiyeti Kanunu madde 18 uyarınca cezalandırılmaları için gerekli soruşturmanın yapılarak haklarında kamu davası açılmasını , saygılarımla arz ve talep ederim.

 

                                                                                                                      Şikayetçi Vekili

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir