Temyiz Dilekçesinin Öne Alınması Dilekçesi

YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA

Sunulmak Üzere

X KADASTRO MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’NE

 

DOSYA NO:

 

YARGITAY ESAS NO:

 

TALEP EDEN

DAVACI                   :

DAVALI                   :

KONU           : X Kadastro Mahkemesi’nin 2002/71 E. Sayılı dosyasının temyiz incelemesinin öne alınması talebimdir.

AÇIKLAMALAR

Yukarıda esası yazılı dosya ile görülmekte olan davada, kadastro tespitine itiraz ederek dava açmış bulunmaktayız. X Kadastro Mahkemesi’nin 2002/71 E. 2015/217 K. Sayılı ilamı hukuka ve hakkaniyete aykırı olup tarafımızca temyiz edilmiştir. Eldeki dosya dairenize 2017/483 Esasla tevdii edilmiştir. Davanın 13 yılı aşkın sürmüş olması uyuşmazlık konusu alan üzerinde mülkiyet hakkımın kullanımına engel teşkil etmiş mağduriyetime neden olmuştur. Dava tarihi 2002 olup 17 yıldan bu yana davanın sonuçlanmasını beklemekteyim.

Anayasamızın 141. Maddesinde “Davaların en az giderle ve mümkün olan süratle sonuçlandırılması yargının görevidir.” Şeklinde ifade edilerek yargılamaların makul sürede yapılması gerektiğine dikkat çekilmiştir. Tüm bu nedenlerle mağduriyetimin daha fazla artmaması ve adil yargılanma hakkımın korunması maksadı ile; TEMYİZ İNCELEMESİNİN ÖNE ALINMASINI talep etmek zaruretim hasıl olmuştur.

NETİCE-İ TALEP: Yukarıda arz ve izah etmiş olduğum nedenlerle dairenizin 2017/483 Esasına kayıtlı dosyanın temyiz incelemesinin öne alınmasını Sayın Başkanlığınızdan arz ve talep ederim.

DAVACI
Adana Aile Hukuku ve Boşanma Avukatı Saim İNCEKAŞ

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir