Basit Yargılama Usulünde İkinci Dava Dilekçesini Sunabilir Miyim?

Basit Yargılama Usulünde İkinci Dava Dilekçesini Sunabilir Miyim?

Dava dilekçesi bir kez verildiyse işleme konulur. Bir hocamız derdi: “Dava dilekçesi kurşun gibidir. Bir kez silahtan çıkınca durduramazsın. Davanın alın yazısıdır”. Dolayısıyla ikinci dava dilekçesi vereyim de mahkeme onu işleme alsın diye bir şey OLMAZ.

Normalde basit yargılama usulünde tüm deliller HMK.’ya göre dava dilekçesi ile birlikte sunulmalı veya başka yerden getirtilecek deliller için gereken açıklamalarda bulunulmalıdır. Ancak Yargıtay bu hükmü uygulamıyor. Basit yargılama usulüne tabi davalarda da taraflara ön inceleme duruşmasında DAVA DİLEKÇESİNDE DAYANDIKLARI delillerini bildirmeleri, başka yerden getirtilecek delil varsa gereken açıklamaları yapmaları için iki haftalık kesin süre verilmelidir diyor.
Ancak siz herhangi bir delile dava dilekçesinde de dayanmamışsanız sonradan DELİL LİSTESİ sunup o delilin getirtilmesini talep edemezseniz.

Av. Saim İNCEKAŞ – Adana Boşanma ve Ceza Avukatı

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir