İçeriğe geç

İştirak Halindeki Mülkiyetin Paylı Mülkiyete Çevrilmesini 3. Kişi Talep Edebilir Mi?

İştirak Halindeki Mülkiyetin Paylı Mülkiyete Çevrilmesini 3. Kişi Talep Edebilir Mi?

İştirak halindeki mülkiyetin paylı mülkiyete çevrilmesini sadece mirasçı sıfatına haiz kişiler talep edebilir. Türk Medeni Kanununun 644. maddesi bu şekilde emreder.

Bu yazıyla ilgili diğer makaleler:

Bu yazıyı paylaşın
Hukuki Rehber

İlgili makaleler

Tüm Miras Hukuku Makaleleri
Miras Hukuku

Yabancıların Türkiye’de Miras Hakkı

21 Haziran 2025 Makaleyi Oku
Miras Hukuku

Mirasta Bağış Bozulur Mu? Murisin Sağlığında Yapılan Mal Bağışını Mirasçılar Geri Alabilir mi?

29 Nisan 2025 Makaleyi Oku
Miras Hukuku

Ortaklığın Giderilmesi Davasında Satış Süreci ve Usulü

10 Mart 2025 Makaleyi Oku
İletişim

Miras paylaşımı anlaşmayla da olur.

Dosyanızı bugün birlikte değerlendirelim; size en doğru yol haritasını net şekilde aktaralım.

Telefon
0534 910 97 43
Konum
Adana / Seyhan