Anlaşmalı Boşanma Protokolü Nasıl Hazırlanır? Anlaşmalı boşanma davasında tarafların üzerinde anlaşarak imzaladıkları anlaşmalı boşanma protokolü örneklerini yazımızda bulabilirsiniz. Aşağıda birden çok anlaşmalı boşanma protokolü örneği yer almaktadır. Söz konusu protokol örnekleri ve yol göstermek amacı ile paylaşılmıştır. Her anlaşmalı boşanma davasında dikkat edilmesi gereken detaylar farklıdır. Bu detayların gözden kaçırılması durumunda büyük hak kayıpları ile karşı karşıya kalınır.
Aşağıda avukatlı ve avukatsız anlaşmalı boşanma protokolü örneklerini bulacaksınız. Toplamda 29 adet örnek vardır. Bu çeşitli örnekler içerisinden en çok somut durumunuza uyan dilekçeyi seçiniz.
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -1
ADANA ( ) AİLE MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ’NE,
DAVACI :
DAVALI :
KONU : Tarafların karşılıklı olarak anlaşma sureti ile boşanmaya karar vermesi sonucu taraflar arasında tanzim edilmiş protokol neticesinde boşanmaya karar verilmesi isteminden ibarettir.
ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ
Davacı eş ………. ve davalı eş …………. karşılıklı olarak anlaşma sureti ile boşanmaya karar vermiş olup işbu protokol taraflar arasında tanzim edilmiştir. Bu protokol uyarınca;
1)BOŞANMA HUSUSU:
Davacı ………….. tarafından davalı eş …………….. aleyhine açılan boşanma davası neticesinde taraflar farklı kültürler dolayısıyla etnik çatışmalar, kavga ve tartışmalar yaşamış, evlilik birliğinin temelinden sarsılması sonucu boşanma hususunda ortak karar alarak işbu protoklü imza altına almışlardır.
Taraflar, bu protokolle evlilik birliğinin sona ermesini kabul ederler. Boşanmaya ilişkin olarak üzerinde anlaşma sağlanmış diğer hususlar aşağıdaki gibidir:
2)VELAYET:
Tarafların evlilik birliğinden doğan müşterek çocuk ……………….’nun velayetinin anne ve baba tarafından aşağıdaki gibi paylaşılmasına(şahsi münasebet) taraflar karşılıklı olarak karar vermiştir
a)2017 Eylul ayindan itibaren, ilk 3 yil : okul doneminde annesiyle, yazlari ve de diger tatillerde babasiyla,
b)Onu takip eden 2 yil (2020 Eylül’den itibaren): okul döneminde babasıyla, yazları ve diğer tatillerde annesiyle,
c)Onu takip eden 3 yil(2022 Eylül’den itibaren), okul döneminde yeniden annesiyle, yazları ve diğer tatillerde babasıyla,
d)2025 yılında, Taylan 16 yaşında olacağından dolayı, kiminle kalmak isteyeceğine kendi karar verebilecektir,
e)Tarafların aynı ülkelerde yaşamaları durumunda, velayet okul doneminde hangi taraftaysa, diğer taraf dilediğinde haftasonları Taylan’ı görebilecektir.
3)NAFAKA VE TAZMİNAT HUSUSU:
Boşanma sebebiyle her iki taraf birbirlerinden tedbir, yoksulluk nafakası veya her hangi bir şekilde maddi ve manevi tazminat talebinde bulunmamaktadırlar.
Ayrıca müşterek çocuğun mevcut ………….. Koleji’ndeki (veya her hangi bir özel okulda) eğitim giderinin …………….. tarafından karşılanacağı kararlaştırılmıştır.
Davalı eş, müşterek çocuğun özel sağlık sigorta poliçeleri ……………… karşılayacaktır.
Tarafların nafaka ve tazminata ilişkin başkaca talepleri yoktur.
4)ORTAK MALLAR VE KİŞİSEL EŞYA PAYLAŞIMI:
Taraflar, müşterek mallarının paylaşımı konusunda ortak bir mutabakata varmış ve paylaşımı gerçekleştirmişlerdir. Bu nedenle birbirlerinden mal paylaşımına ilişkin olarak bir talepte bulunmayacaklarını taahhüt ederler.
Yukarıda belirtilenler haricinde başka bir ortak mal bulunmamaktadır.
Dört maddeden oluşan iş bu protokol kendi içinde bir bütündür ve taraflarca hiçbir etki ve baskı altında kalmaksızın XX/XX/2017 imza altına alınmıştır.
SONUÇ VE TALEP: Tüm bu nedenlerle, Sayın Mahkemece bu protokolün KABULÜ ile ANLAŞMA DOĞRULTUSUNDA BOŞANMAYA KARAR VERİLMESİ, arz ve talep olunur.
İşbu protokolü okuduk, irademize uygun bulduk ve karşılıklı olarak imza altına aldık
DAVACI ASİL–DAVALI ASİL
Av. Saim İNCEKAŞ
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -2
ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ
TARAFLAR
Yukarıda isimleri yazılı bulunan taraflar, hiçbir baskı altında kalmadan, kendi hür iradeleri ile boşanmaya karar vererek, boşanmanın mali sonuçlarını içerir işbu protokolü 07.01.2016 tarihinde imza altına almışlardır.
PROTOKOL MADDELERİ
Yukarıda kimlik bilgileri yazılı olan bizler, boşanma isteğinde bulunuyor ve aşağıdaki hususlarda anlaşarak boşanmayı kabul ediyoruz.
Buna göre;
1-Halen …. adresinde kain bulunan ve boşanmadan önce son olarak birlikte oturulan konuttan eşlerden ….. talep ettiği ev eşyalarını ve şahsi eşyalarını alarak ayrılacaktır.
2-Tarafların birbirlerinden herhangi bir (maddi veya manevi) tazminat talebi yoktur.
3-Eşlerden …… boşanmadan sonra kendi ailesinin soyadını kullanacaktır.
4-Eşlerin birbirlerinden nafaka talebi bulunmamaktadır.
5-Tarafların müşterek çocukları 21.10.2014 tarihinde doğan ….. nün velayeti annesi ….. de kalacaktır. Anne ….. nün müşterek çocuğa ilişkin olarakta baba ….. den nafaka talebi yoktur
6-Eşlerden baba ….. ile müşterek çocuk ….. arasındaki şahsi ilişkinin müşterek çocuğun yaşı da gözetilerek mahkemece verilecek karar ile düzenlenmesi tarafların kabulündedir.
7-Taraflar, yargılama gideri ve avukatlık ücreti de dâhil olmak üzere birbirlerinden herhangi bir talepte bulunmayacaklardır.
8-İşbu boşanma protokolü 2 nüsha olarak 07.01.2018 tarihinde düzenlenerek imza altına alınmıştır.
TARAF-TARAF
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -3
ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜDÜR
Aşağıda isimleri yazılı olan taraflar ; karşılıklı olarak boşanmaya karar vermişlerdir. Taraflar…… ile ……..arasında MK’ nın 166/3 maddesi gereği açılacak boşanma davasında esas olmak üzere aşağıdaki şekilde anlaşmaya varılmış ve protokol yapılmıştır.
- Taraflar anlaşmalı bir şekilde boşanmayı kabul etmişlerdir. Bu itibarla eş ………. mahkemeye müracaat edecek ve MK 166/3 maddesi gereği anlaşmalı olarak boşanma talebini diğer ………… kabul edecektir.
- Tarafların ortak gayrımenkulleri , araçları bulunmamaktadır.
- Her iki tarafta ortak konutta bulunan kişisel eşyalarını alacaktır.
- Ortak konutta bulunan tüm ev eşyaları eş ……………… bırakılacaktır.
- Eş ………….. ziynet eşyası talebi yoktur. Bu konuda taraflar birbirlerini ibra etmişlerdir.
- Tarafların müşterek banka hesapları ve nakit paraları yoktur.
- Tarafların karşılıklı olarak birbirlerinden maddi ve manevi tazminat talebi yoktur ve olmayacaktır.
- Yargılama gideri ve avukatlık ücreti davacı …………….. tarafından karşılanacaktır.
İş bu 10 maddeden ibaret ve üç suret olarak tanzim edilen bu protokol taraflarca okunup birlikte imza altına alınmıştır.
DAVACI- DAVALI
[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”2,4″ ihc_mb_template=”1″ ]
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -4
ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ
Taraflar; …….. ile ……. aralarında mevcut bulunan evlilik birliğini, karşılıklı anlaşarak sonlandırmaya karar vermiş olup; açılacak boşanma davasına esas olmak üzere ve aşağıdaki şekilde, Türk Medeni Kanunu’nun, 166/3 maddesi uyarınca anlaşmışlardır.
PROTOKOL MADDELERİ
1-) Taraflar mahkemenizde açılmış bulunan boşanma davasında ANLAŞMALI OLARAK BOŞANMAYI aynen kabul etmektedirler.
2.Taraflar, boşanma kararı verildikten sonra, müşterek çocukları 16.04.2012 doğumlu ….. VELAYETİNİN, anne ………’da kalmasını kabul etmişlerdir.
- 4.Tarafların birbirlerinden karşılıklı olarak 5.Taraflar müşterek
- Davalı …….., tarafların evlilik birliğinin devamı süresince son olarak oturdukları ……….” adresinde mukim müşterek hanede bulunan menkul eşyaların tamamının, davalı eş ……..a bırakmayı ve bu eşyalar nedeni ile hiçbir hak talep edemeyeceğini kabul ve taahhüt eder. İşbu sözleşmeyle maliki oldukları varlık ve değerlerinin paylaşımını hususunda taraflar karşılıklı olarak uzlaşmışlar ve irade beyanlarını gayrikabili rucu kayıt ve şartıyla belirlemişlerdir. Taraflar boşanmadan sonra, evlilik birliğine ilişkin menkul mallar konusunda birbirlerinden hiçbir hak ve talepte bulunmayacaklarını, şimdiden kabul, beyan ve taahhüt ederler.
Taraflar, yukarıda izah edilen iştirak nafakası dışında, karşılıklı olarak birbirlerinden hiçbir şekilde maddi ve manevi tazminat,
Hakim tarafından boşanma kararı verilmesi halinde, her iki taraf, mahkemeye temyizden vazgeçtiklerine dair dilekçe vererek, boşanma kararını kesinleştireceklerdir. İşbu 7(Yedi) ana başlık altında hazırlanan protokol, taraflarca birlikte iki Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -5
PROTOKOL Madde 1- Taraflar İşbu Protokol (bundan sonra “Protokol” olarak anılacaktır) , …………………………… …………………………………………………………………………. adresinde mukim ……………………………………. T.C. Kimlik numaralı ………………………………. ile ……………………………………. T.C. Kimlik numaralı ………………………………… arasında akdedilmiştir. …………………………. ile ……………………, bu Protokol içinde müştereken “Taraflar” olarak anılacaklardır.) Madde 2- Konu Taraflar, ………………….. tarihinde evlenmişler ve yaklaşık ……………………. evliliklerini sürdürmektedirler. Ancak zaman içinde yaşanan tatsız olaylar ve tartışmalar sonucu oluşan İşbu Protokol’ün konusu, ………………….. tarihinde evlenmiş olan Taraflar’ın boşanmasının mali sonuçlarının düzenlenmesidir. Madde 3- 3.1. Tarafların evlilik birliği içerisinde dünyaya gelmiş müşterek çocukları bulunmamaktadır. 3.2. Boşanma sebebi ile her iki taraf birbirlerinden tedbir, 3.3. Nişanlılık döneminde tarafların birbirlerine almış oldukları kıyafet ve hediyeler taraflarca iade edilmiştir. Bunun dışında tarafların maddi veya manevi tazminat ya da başkaca hak ve 3.4. Taraflar evlilik birliği süreci içerisinde edindikleri ev eşyaları ve ziynet eşyaları konusunda karşılıklı olarak anlaşmış olup tarafların bu hususta birbirlerinden herhangi bir talebi bulunmamaktadır. 3.5. Taraflar birbirlerinin yurt dışı ile ilgili haklarından yararlanmayacaklardır. 3.6. ……………………………., boşanmanın gerçekleştiği tarihten itibaren ……….. soyadını kullanmayacaktır. 3.7. Taraflar karşılıklı olarak birbirlerinden mahkeme masrafları ve vekalet ücreti talep etmeyeceklerdir. Madde 4- Malların Paylaşımı Taraflar yukarıda yazılı şartlarda anlaşmış olup, iş bu protokol …………………………………… tarafından açılacak ola boşanma davasına delil olarak sunulacaktır. Taraflar iş bu protokolü okuyup, iradelerine uygun olduğunu beyan ederek …………………….. tarihinde imza altına almışlardır. Taraf Taraf ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜDÜR İŞ BU PROTOKOL ………………..İLE …………………… ARASINDA AŞAĞIDA YAZILI KOŞULLARLA ANLAŞMALI OLARAK BOŞANMA’YA KARAR VERMELERİ ÜZERİNE; ………………. MAHKEMESİ ………. E. SAYILI DOSYA ÜZERİNDEN GÖRÜLEN ÇEKİŞMELİ BOŞANMA DAVASININ NETİCELENMESİ İLE TARAFLARIN BOŞANMALARINA KARAR VERİLMESİ İÇİN DÜZENLENMİŞ VE TARAFLARCA İMZALANMIŞTIR. TARAFLARCA …/…/…. TARİHİNDE İMZALANAN İŞBU PROTOKOL İMZA TARİHİ İTİBARİYLE GEÇERLİLİK KAZANMIŞ OLUP; BİR NÜSHA …………., BİR NÜSHA ……………. BİR NÜSHA İSE …………..AİLE MAHKEMESİ ………….. E. SAYILI DOSYAYA SUNULMAK ÜZERE 3 (ÜÇ) NÜSHA OLARAK DÜZENLENMİŞTİR. PROTOKOLE AYKIRILIK HALİNDE TARAFLAR TEREDDÜT ETMEKSİZİN AYKIRILIK NEDENİYLE UĞRANILAN ZARARI TAZMİN VE DAVA EDEBİLECEK; ŞİKÂYETTE BULUNABİLECEKTİR. PROTOKOLÜN İMZA TARİHİ İTİBARİYLE TARAFLAR SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRECEKTİR. … /…/.. DAVACI DAVALI BOŞANMA PROTOKOLÜ TARAF : TARAF : AÇIKLAMALAR Taraflar, 1983 yıldan bu yana evli olup, bu evlilikten iki müşterek kızları vardır. Taraflar, boşanmak konusunda Taraflar, bu protokolle evlilik birliğinin sona ermesini kabul ederler. Boşanmaya ilişkin olarak üzerinde Velayet Tarafların evliliğinden olma müşterek çocukları Nafaka ve tazminat Çocuğun eğitim ve bakımı için Tarafların nafaka ve tazminata ilişkin başkaca talepleri yoktur. Mal Paylaşımı Taraflar, müşterek mallarının paylaşımı konusunda ortak bir mutabakata varmış ve paylaşımı gerçekleştirmişlerdir. Bu nedenle birbirlerinden mal paylaşımına ilişkin olarak bir talepte bulunmayacaklarını taahhüt ederler. Yargılama giderleri Taraflar, yargılama harç ve giderleri ile vekalet ücreti konusunda birbirlerinden talepte bulunmayacaklardır. Mahkeme’nin SONUÇ ve TALEP Taraflar, serbest iradeleriyle yukarıda belirtilen konularda TARAF TARAF ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ 1.TARAFLAR : b.Davalı : 2.SÖZLEŞMENİN KONUSU : a.İşbu protokol ile tarafların 29.09.2009 tarihinde evlendikleri ve müşterek çocuğun velayeti ve devam eden birlikteliklerinin zamanla 3.TARAFLARIN ORTAK HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ : a.Tarafların bu birlikteliklerinden olma 28.07.2010 tarih doğumlu İsminde, müşterek çocuğu vardır. Çocuğun velayetinin anne üzerinde kalmasını taraflar beyan, kabul ve taahhüt eder. b.Davalı yan şuan itibariyle oturmaya devam ettiği …………… adresindeki evde c.Davacı taraf müşterek d.Davacı üzerine kayıtlı olan yukarıda adresi verilen ……………. mevcut
g.Çocuğun davacı ile şahsi ilişkisi şu program dahilinde olacaktır. -İki haftada bir Cumartesi günleri sabah 09.00 ile -Dini bayramların üçüncü-dördüncü günü sabah 09.00 ile -Yarıyıl tatilinin ilk haftası yatılı olarak bir hafta, -Yaz tatilinde 4 hafta yatılı olarak olmak üzere h.Taraflar işbu anlaşmalı ı.Taraflar bundan başka işbu boşanma protokolü ile karşılıklı olarak birbirlerini maddi-manevi tazminat, edinilmiş mallara katılma, katılma alacağı nedeniyle tazminat talepleri yönünden gayrikabili rücu ibra etmişlerdir. 4.İMZA-ONAY –Taraflar hiçbir cebir, şiddet, tehdit ve zorlama altında kalmaksızın işbu iki sayfadan ve 3 nüshadan ibaret boşanmanın şahsi ve mali sonuçlarını düzenleyen işbu anlaşmalı boşanma protokolünü karşılıklı rıza ile imza altına almışlardır. DAVACI DAVALI İSTANBUL ANADOLU 2. AİLE MAHKEMESİ BOŞANMA DAVASI PROTOKOLÜ 2016/791 ESAS DAVACI : DAVALI: Taraflar; davacı x ve Davalı x aralarında mevcut bulunan evliliği sona erdirmek için, açılan boşanma davasına esas olmak üzere ve aşağıdaki şekilde, Medeni Kanun’un, 166/3 maddesi uyarınca anlaşmışlardır. 1- Taraflar, boşanma kararı verildikten sonra, müşterek çocukları 24.05.2001 doğumlu Asya Küçüğün velayetinin, Davacı 2-Davalı 3-Baba Rüstem Küçük velayeti annede olan çocukları Asya Küçüğü istediği zaman görebilecektir. Görüşme talepleri, mücbir sebepler haricinde, velayet hakkını kullanan eş tarafından ret edilemeyeceğini davacı 4- Rüstem Küçük boşanma kararının kesinleşmesinden sonra, müşterek çocukları Asya Küçük için iştirak nafakası olarak, her 5-Davalı Rüstem Küçük davacı eşine maddi 10.000TLve manevi 10.000TL toplam 20.000TL.tazminat bedeli olarak 20.000TL 6– Davalı Rüstem Küçük ve Davacı Müvekkil 7- Taraflar, evlilik birliği içinde özel eşyalarını (kıyafetleri )ve müşterek çocuklarının eşyalarını (kıyafetleri) almaları konusunda karşılıklı olarak anlaşmışlardır. 8- Mahkeme tarafından boşanma kararı verilmesi halinde, her iki taraf veya vekilleri, mahkemeye temyizden vazgeçtiklerine dair dilekçe vererek, boşanma kararını kesinleşmesi konusunda karşılıklı Sekiz maddeden oluşan iş bu protokol kendi içinde bir bütündür ve taraflarca hiçbir etki ve baskı altında kalmaksızın …………….tarihinde imza altına alınmıştır. Herhangi bir nedenle anlaşarak boşanma gerçekleşmediği takdirde hükümsüzdür. DAVACI ASİL DAVALI ASİL TÜRK MEDENİ KANUNU’NUN 166/3. MADDESİ GEREĞİNCE DÜZENLENEN PROTOKOL PROTOKOLÜN TARAFLARI : İşbu Protokol; bir tarafta davalı eş …………………… (T.C. NO: ……………………………..) ile diğer tarafta davacı eş …………………………. (T.C. NO: ……………………………..) arasında, Türk Medeni Kanunu’nun 166/3 maddesi hükmü gereğince tanzim edilerek taraflarca imza altına alınmıştır. İşbu Protokol’de, ………………………. ve ………………………… bundan böyle birlikte “Taraflar” olarak anılacaklardır. PROTOKOLÜN ŞARTLARI : Yukarıda isimleri yazılı Taraflar; …………………………… tarihinde aralarında kurulan evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması sebebiyle, karşılıklı olarak anlaşarak kendi serbest iradeleri ile BOŞANMA konusunda mutabakata varmışlardır. Buna göre; 1.1. VELAYET Taraflar, müşterek çocukları …………………………. doğumlu ……………………………..’ın (T.C. NO: …………………………..) velayetinin, davacı eş …………………………….’da kalmasını kabul etmişlerdir. Taraflar, davacı eş ……………………….’ın boşanma kararı verildikten sonra bir başka şahıs ile evlenmesi halinde, müşterek 1.2. İŞTİRAK NAFAKASI Müşterek 1.3. ŞAHSİ MÜNASEBET Taraflar, müşterek Davalı eş …………………………., müşterek 2.1. ……………………………., boşanma kararının kesinleşmesinden sonra, davacı eş ………………………. için
TANZİM VE İMZA TARİHİ …./…./2018 İMZA: İMZA: PROTOKOL Bir tarafta ………………. Kimlik numaralı ………………………………. (Davacı) , diğer tarafta …………………. (Davalı) (Bundan sonra birlikte “Taraflar” olarak anılacaklardır.) ………………………. Sayılı dosyasında görülmekte olan çekişmeli boşanma davasının anlaşmalı boşanma şeklinde ıslahıyla, anlaşmalı boşanmaya dayanak ve esas teşkil etmesi bakımından bir araya gelerek aşağıdaki hususlarda tam bir mutabakatla anlaşmak suretiyle iş bu protokolü tanzim ve imza etmişlerdir. 1)Tarafları boşanmaya iten sebeplerden en önemlisi müşterek yaşamın artık sürdürülemez biçimde çekilmez hale gelmiş olmasıdır. Taraflar boşanma davasını bütünüyle özgür iradeleriyle kabul etmektedirler. 2)Tarafların bu evlilikten olma müşterek çocukları bulunmamaktadır. 3)Tarafların birbirlerinden nafaka talebi , maddi manevi tazminat talepleri bulunmamaktadır. 4) Tarafların aralarında paylaşılmasını istedikleri veya paylaşımında anlaşamadıkları gayrimenkul ya da menkul malları bulunmamaktadır. Taraflar her türlü şahsi eşyası ile çeyiz olarak getirmiş bulundukları eşyalarının tümünü almış olup, eşya olarak başkaca alacakları olmadıklarını kabul ederler. 5) Taraflar birbirinden 6)Tarafların aralarında maddi ve manevi olarak düzenleyecekleri başkaca anlaşmayı gerektirecek hiçbir husus bulunmamaktadır. İş bu 6 maddeden 1 sayfa ve beş suretten oluşan Protokol, Tarafların özgür irade ve beyanları doğrultusunda hazırlanmış, itirazsız kabul edilmiş olup doğruluğunu imzaları ile aşağıda tasdik etmişlerdir. Davacı Davalı PROTOKOL TARAF : …………….. TC : ………… TARAF : …………….. TC : ………… ………ile ………aralarında karşılıklı olarak anlaşarak BOŞANMAYA karar vermiş olup ../../.. Tarihli iş bu protokol tanzim edilmiştir. Bu protokol gereğince ; 1- ……… ile evli ……… karşılıklı olarak boşanmayı kabul ederler, 2- Bu evlilikten; ../../.. doğumlu ……… isimli müşterek 3- Çocuğun eğitim ve bakımı için 4- Taraflar, müşterek mallarının paylaşımı konusunda ortak bir mutabakata varmış ve paylaşımı gerçekleştirmişlerdir. Tarafların adlarına kayıtlı olan taşınmazlar yine kendilerinde kalacaktır. ………Mah. ……… Sok. No: …… …Ada … Parsel Bakırköy/İstanbul adresindeki taşınmazın ise … tarafından ….’ a devredileceği hususunda taraflar 5- Boşanma sebebiyle her iki taraf birbirlerinden tedbir, 6- Taraflar yukarıda yazılı şartlarda anlaşmış olup, iş bu protokol ……… tarafından açılacak boşanma davasında anlaşmalı boşanmanın esası olarak Mahkemede delil olarak kullanılmak üzere karşılıklı teati sonucu tanzim ve imza olunmuştur. İş bu protokolü okuduk, irademize uygun bulduk ve karşılıklı olarak imza altına aldık. İsim soyisim İsim soyisim (imza) (imza) ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ 1.PROTOKOLÜN KONUSU VE TARAFLARI İşbu Protokolün tarafları …… TC kimlik numaralı …….. ve …… TC kimlik numaralı ……., 30/12/2015 tarihli evliliklerini müşterek hayatın çekilmez hale gelmesi nedenine dayalı olarak karşılıklı olarak sona erdirmeyi ve boşanmayı kabul etmişlerdir. Evlilik birliğinin sona erdirilmesi konusunda her iki taraf da mutabıktır. 2.Davalı ….., davacı eş …… için her ay 600,00TL(AltıYüzTürkLirası) 3.MADDİ-MANEVİ TAZMİNATA İLİŞKİN HÜKÜMLER Taraflar, eş …….. iş bu boşanma protokolü kapsamında diğer eş ………. duruşma tarihine kadar 25.000TL maddi, 25.000TL manevi olmak üzere toplam 50.000,00 TL maddi ve manevi tazminat ödeyeceği noktasında mutabakata varmışlardır. Taraflar ortak malların ve kişisel eşyaların paylaşımı konusunda tam bir mutabakat içindedir; 4.1.Taraflar, ………. adına kayıtlı ……………………adresindeki dairede mevcut ev eşyalarının toplam değerinin taraflar arasında ½ oranında paylaştırılması hususunda mutabakata varmışlardır. 4.2.Taraflar, Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nde, davalı eş ………. adına tescilli olan Ford Focus marka, …………………… plakalı aracın toplam bedelinin ½’sinin davacı eş ……….., davalı …………. tarafından duruşma tarihine kadar nakit olarak ödenmesi ve aracın mülkiyetinin davalı ………… kalmaya devam etmesi konusunda taraflar mutabakata varmışlardır. 4.3.Taraflar, Davacı ………….. ait ziynet eşyalarının davalı ………… tarafından duruşma tarihine kadar davacıya 4.4.Taraflar, işbu Protokol’de zikredilen hususlar dışında, karşılıklı olarak birbirlerinden her ne nam altında olursa olsun hiçbir şekilde maddi ve manevi tazminat, tedbir nafakası, katkı payı alacağı, katılma payı alacağı, değer artış payı alacağı, denkleştirme alacağı talepleri olmadığını ve yargılama giderleri ile ücreti vekalet gibi masrafları talep etmeyeceklerini kabul, beyan ve taahhüt etmişlerdir. Taraflar, bu konuda birbirlerini ibra etmişlerdir. 5.Mahkeme tarafından boşanma kararı verilmesi halinde, her iki taraf veya vekilleri, mahkemeye temyizden vazgeçtiklerine dair dilekçe vererek, boşanma kararını kesinleşmesi konusunda karşılıklı beş maddeden oluşan iş bu protokol kendi içinde bir bütündür ve taraflarca hiçbir etki ve baskı altında kalmaksızın …/……/…….tarihinde imza altına alınmıştır. Herhangi bir nedenle anlaşarak boşanma gerçekleşmediği takdirde hükümsüzdür. Tarafların birbirlerinden DAVACI ASİL DAVALI ASİL BOŞANMA PROTOKOLÜ İzmir ili, Bornova ilçesi, Işıklar Mah/Köy, 028 cilt ve 170 sıra noda nüfusa kayıtlı bulunan TC Kimlik nolu bir taraf Avcıoğlu ile aynı hanede nüfusa kayıtlı bulunan TC Kimlik nolu, diğer taraf Avcıoğlu arasındaki evliliğin sona erdirilmesinin temini maksadıyla açılacak anlaşmalı boşanma davasının aşağıdaki şartlara göre 4721 Sayılı T.M.K. mad: 166/3 uyarınca neticelendirilmesi konusunda taraflar mutabakata varmışlar ve işbu boşanma protokolü akdolunmuştur. 1- Taraflar 11/10/2016 tarihinden bu yana resmen evli olup,evlilik birliğinin devamına olanak kalmayacak şekilde aralarında geçimsizlik ve anlaşmazlık bulunduğunu, karşılıklı olarak boşanma hususunda anlaştıklarını ve bu suretle açılacak boşanma davasında karşılıklı olarak boşanmayı istediklerini kabul ve beyan etmektedirler. 2- Tarafların müşterek çocukları bulunmamaktadır. 3- Tarafların karşılıklı olarak birbirlerinden hiçbir tedbir nafakası, 4- Taraflar, müşterek haneden kendilerine ait eşyaları almışlardır. Birbirlerinden hiçbir eşya talepleri bulunmamaktadır. Ayrıca tarafların edinilmiş mallara katılma rejimi kapsamında katılma alacağı, değer artış payı alacağı yoktur. Fakat Azize Avcıoğlu bu evlilikte kendisine maddi sıkıntılar yaşatılmıştır. İşbu sıkıntıları gidermek için işyeri çıkışında almış olduğu 4.000-TL tazminatı harcamak zorunda kalmıştır. Bundan dolayı bunu karşı taraftan talep etme zorunluluğu doğmuştur. 5- Taraflar 5 (beş) maddeden ibaret işbu protokolü okuyarak, özgür iradeleriyle 1 nüsha olarak 12/10/2018 tarihinde imzalamışlardır. BİR TARAF DİĞER TARAF ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ Taraflar, ve olma doğumlu T.C. Nolu davacı ile ve olma doğumlu T.C. Nolu davalı , yılında yaptıkları evlilik akdini sona erdirmek için, açılacak boşanma davasında esas olmak üzere ve aşağıdaki şekilde, Türk Medeni Kanunu’nun 166/3. maddesi uyarınca anlaşmışlardır. Anlaşmaya varılan hususlar aşağıda belirtilmiştir. Beş (5) maddeden ibaret olan bu boşanma anlaşması, 24.10.2018 Salı günü ile tarafından imza edilmiş olup, taraflarca başkaca bir istek olmadığı onaylanmıştır. İmza İmza PROTOKOL 12.11.2015 tarihinde evlenmiş bulunan, ………… ve …………….arasında görülmekte olan boşanma konusunda, boşanma kararında yer almak üzere taraflar aşağıdaki şartlarda anlaşarak bu hükümlerin geçerliliğini kabul ettiklerini, bu koşulların esas kabul edilerek ilama dercedilmesi konusunda mutabık kalmışlardır. 1) Tarafların müşterek çocukları bulunmamaktadır. 2) Taraflar arasında evlilik süresince oluşan menkul ve nakdi birikim boşanma öncesinde taraflar arasında eşit olarak paylaşılmıştır. Bu konuda taraflar birbirlerinden geriye dönük olarak hiçbir hak ve 3) Taraflar karşılıklı olarak birbirlerinden nafaka taleplerinde ayrıca maddi ve manevi tazminat taleplerinde bulunmayacaklarını kayıtsız, şartsız ve gayri kabili rücu olarak kabul ve taahhüt etmişlerdir. 4) Taraflar evlilik süresince kazanmış oldukları mallar aralarında paylaştırılmış olup mal konusunda herhangi bir ihtilaf kalmamıştır. 5) Taraflar, kendi şahsi eşyalarını almış olup, taşınır ya da taşınmaz eşyaya ilişkin olarak birbirlerinden herhangi bir talepte bulunmayacakları hususunda anlaşmaya varmışlardır. 6) İşbu Protokolden kaynaklanacak ihtilafların hallinde Bakırköy Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir. 7– İşbu Protokol, toplam 7 (yedi) maddeden ibret olup, 16.11.2016 tarihinde taraflarca birlikte imza altına alınmıştır. İş bu protokol ile taraflar özgür iradeleriyle, durum ve boşanma mevzuatını protokole bağlamak üzere anlaşmışlar ve işbu akti imzalamışlardır.16.11.2018 ………………. …………………. BOŞANMANIN MALİ VE HUKUKİ SONUÇLARINA İLİŞKİN PROTOKOL Taraflar İli İlçesi, Mahallesi, Cilt no:, Hane no: ’ de nüfusa kayıtlı, ……. ile ……… Temmuz 2000 tarihinden bu yana evliyiz. Bu evlilikten olma Eylül 2001 doğumlu …….., Eylül 2007 doğumlu …… ve Nisan 2010 doğumlu ………. n isimli 3 çocuğumuz vardır. Evliliğimiz süresince karşılıklı iyi niyet ve gayretlerimize rağmen, kişilik farklılığı ve ruhi uyumsuzluk nedeniyle mevcut geçimsizlik artarak devam etmiştir. Böyle bir ortamda evlilikten beklenen faydanın sağlanmasının ve ileride düzelme ihtimalinin sözkonusu olmaması karşısında, medeni iki insan olarak konuşup, aşağıda yazılan şartlar dahilinde boşanmayı kabul ediyoruz. 1- Ortak yaşanan evdeki eşyalardan ………… kendisi için gerekli eşyaları 2- Taraflar Velayet konusunda anlaşmış olup, Yasemin’in velayeti 18 yaşına gelene kadar Anne …… da diğer çocuklar …. ve ……’in velayeti Babaları ……..’da kalacaktır. 3- ……; velayeti anneye verilen ……. için 4- Taraflar arasında evlilik içinde edinilmiş mallar hususunda herhangi bir anlaşmazlık sözkonusu değildir. Bu konuda kendi aralarında anlaşmışlar ve birbirlerinden herhangi bir hak talepleri olmadığı gibi, boşanma sonunda dava kesinleştikten sonra da maddi veya manevi herhangi bir hak talep etmeyeceklerdir. Bu haklarından gayrikabili rücu feragat etmişlerdir. 5- Taraflar yukarıdaki şartlar dışında birbirlerinden herhangi bir maddi ve manevi tazminat, nafaka, dava masrafı, vekâlet ücreti talep etmeyeceklerdir. Bununla ilgili haklarından da gayrikabili rücu feragat etmişlerdir. 6- Müşterek çocuklardan ….. ve …..n’in anneleri ile görüşmesinin sağlanması hususunda; her hafta sonu Cumartesi günü öğleden sonra 16:00 de anne tarafından alınacak ve ertesi gün 16:00 da babasına teslim edilecektir. Anne …….. bunun dışında hafta içleri de velayeti babalarında olan çocukları iyi niyet kuralları çerçevesinde görebilecektir. Her yılın Temmuz ayında çocuklar annesinin yanında kalacaktır. ..… ise Eylül 2018 itibariyle reşit sayılacağından herhangi bir kısıtlama olmayacak ……. istediği zaman babasıyla kişisel ilişki kuracaktır. Şahsi münasebet böyle tesis edilecektir. Yukarıda yazılı 6 maddelik boşanma anlaşmasını kabul ve bu şartlara uymayı taahhüt ediyoruz. İşbu anlaşmayı serbest irademizle ve hiç bir baskı altında kalmaksızın tespit ve tescil ederek imzaladığımızı beyan ederiz. 24.04.2018 …………. ……….. ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ Taraflar; evliliklerini sona erdirmek için açılacak boşanma davasına esas olmak üzere ve aşağıdaki şekilde Türk Medeni Kanununun 166/3 maddesi uyarınca anlaşmışlardır: Boşanma kararı verildikten sonra taraflar, müşterek çocukları ise velayetinin anne bırakılmasına karar verilmiştir. NAFAKA, TAZMİNAT VE MAHKEME MASRAFLARI Taraflar,
Taraflar, boşanma davasının açılma tarihine kadar eşlerin kendi üzerlerinde kayıtlı taşınmaz malların boşanmadan sonra da aynı eş üzerinde kalması hususunda anlaşmışlardır; taraflar bu hususta birbirlerinden başkaca bir talepte bulunmayacaklardır. Taraflar, evlilik birliği içerisinde ve evlilik hazırlığı içerisinde birbirlerine aldıkları eşya yahut ziynet eşyalarının almayacaklarını, herhangi bir şey istemediklerini ve bu haklardan karşılıklı olarak feragat etmişlerdir. TEMYİZDEN FERAGAT Mahkeme tarafından boşanma kararı verilmesi halinde taraflar, mahkemeye temyizden vazgeçtiklerine dair dilekçe vererek boşanma kararını kesinleştireceklerdir. Dört maddeden oluşan iş bu anlaşmalı boşanma protokolü 24/04/2018 tarihinde davacı ve davalı tarafından başkaca bir istek veya talep olmadığından okunup kabul edilerek imza altına alınmıştır. Davacı Davalı BOŞANMA PROTOKOLÜ Bir tarafta …….. Mıhçı ile diğer tarafta …….. Mıhçı, aşağıdaki şartlarda boşanma konusunda anlaşmaya varmışlardır: Şartlar : ……… ……….. ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ Boşanma Davasına Esas Olmak Üzere Mk.166/3.Maddesi Uyarınca iş bu belgeyi düzenleyip imzalayarak beyan ve kabul ederiz. 1-Biz Taraflar kişisel eşyalarımızı, çeyiz eşyalarımızı ve ev eşyalarımızın- kendi aramızda paylaştık. 2- Biz Taraflara ait düğünümüzde takılan altın vb. ziynet eşyalarının paylaşımını kendi aramızda gerçekleştirmiş olup ileriye dönük dava hakkımızdan karşılıklı olarak feragat ediyoruz. 3- Biz Tarafların müşterek 4- Müşterek evlilikten olma 2014 doğum tarihli Naz isimli 5- Biz Taraflar karşılıklı olarak bir birimizden maddi ve manevi tazminat veya nafaka talebinde bulunmadığımız gibi ileriye dönük dava haklarımızdan karşılıklı olarak feragat ediyoruz. 6- Biz Taraflar birbirimizden yargılama gideri talep etmiyoruz, Herkesin yaptığı masraflar kendi üzerinde kalacaktır. 7- Bizlerin Taraflar, birbirimizden karşılıklı olarak herhangi bir katılım veya tasfiye payı, edinilmiş mallara katılma rejiminden veya mal ayrılığından kaynaklı veya maddi katkı, değer artış payı, eklenecek değer payı, kişisel veya edinilmiş mallardan kaynaklı pay vs. ve her nam adı altında olursa olsun birbirimizden maddi hiçbir talepte bulunmayacağımızı özgür irademizle kesin olarak kabul ve ikrar ettiğimiz gibi ileriye dönük dava açma haklarımızdan’ da karşılıklı feragat ediyoruz Biz Taraflar yukarıda şartlarda anlaşmış olup, birbirimizden hiçbir hak ve menfaat talebimiz olmayacaktır. İş bu 7(Yedi) maddelik protokol biz taraflarca okunup anlaşıldıktan sonra imza edilmiştir. DAVALI DAVACI ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ Taraflar .. ( TC : ) ile …. ( TC: ) hiçbir baskı altında kalmadan kendi hür iradeleri ile aralarında mevcut bulunan evlilik birliğini, karşılıklı anlaşarak sonlandırmaya karar vermiş olup; boşanmanın tüm sonuçlarını düzenleyen işbu protokolü imzalayarak, açılacak boşanma davasına esas olmak üzere ve aşağıdaki şekilde Türk Medeni Kanununun 166/3 maddesi uyarınca anlaşmışlardır. 1.1. VELAYET Taraflar, müşterek çocukları XX/XX/XXXX doğumlu ….. (TC: ) ile XX/XX/XXXX doğumlu …..’ın velayetinin, …..’de kalmasını kabul etmişlerdir. Anne …. velayet hakkına dayanarak çocukların soy ismini değiştirmemeyi ve velayet hakkı süresince müşterek çocukların soy isimlerinin ……. olarak kalacağını kabul, beyan ve taahhüt etmiştir. 1.2. İŞTİRAK NAFAKASI Boşanma kararının kesinleşmesinden sonra, ……, müşterek çocukları …. için iştirak nafakası olarak 1.000,00-TL (BinTürkLirası) ; … için 1.000,000-TL (BinTürkLirası) olmak üzere toplam 2.000,00-TL’yi , her 1.3. ŞAHSİ MÜNASEBET Taraflar, müşterek çocuklar .. ve …r’ın , – Hafta tatillerinde 2 hafta boyunca annede ardından gelen 2 hafta boyunca babada olmak üzere Cumartesi günü sabah saat 10:00’dan Pazar günü – Dini bayramların birinde annede birinde babada olacak şekilde ve her yıl değişmek üzere 1. günü sabah saat 10:00’dan son Günü -Her yıl babalar gününde sabah saat 10:00’dan -Her yıl sömestr tatilinin 2. günü sabah saat 10:00’dan 9. günü – Keza her yıl Ağustos ayının 1 günü sabah saat 10:00’dan 31. günü
2.1. Eşlerden ….’ün 2.2. MAL REJİMİ VE MÜŞTEREK KONUTA İLİŞKİN HÜKÜMLER Taraflar, evlilikleri süresince edinilmiş tek gayrimenkul olan …. adresinde bulunan , …. adına kayıtlı müşterek konutun, içindeki eşyalar ile birlikte eş ….’e bırakılacağı konusunda mutabakata varmış , paylaşımı gerçekleştirmiştir. …. taşınmazın %50 katkı payı için 300.000,00-TL’yi (ÜçYüzBinTürkLirası) …’e ait ……….. Bankası ………… IBAN Numaralı Eşlerden …. ziynet eşyalarına dair bir alacağının olmadığını kabul etmiş olup bu nedenle maddi içerikli hiçbir istemde bulunmayacaktır. Taraflar bundan başka işbu boşanma protokolü ile karşılıklı olarak birbirlerini katkı payı alacağı, katılma payı alacağı, denkleştirme alacağı nedeniyle tazminat talepleri yönünden gayrikabili rücu ibra etmişlerdir. 2.3. MAHKEME MASRAFLARI Taraflar, yargılama harç ve giderleri ile vekalet ücreti konusunda birbirlerinden talepte bulunmayacaklardır. Mahkemenin
İş bu protokol kendi içinde bir bütündür ve taraflarca hiçbir etki ve baskı altında kalmaksızın imza altına alınmıştır. İşbu 2 (iki) sayfadan ibaret Protokolün, bir nüshası boşanma davasının görüleceği mahkeme dosyasına sunulmak, birer nüshası da tarafların üzerinde bırakılmak üzere, üç nüsha olarak hazırlanmış olup; taraflarca etraflıca okunup, karşılıklı onaylandıktan sonra imza altına alınmıştır. TARAF TARAF ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ Taraflar; MESUT YANAK ile HALİME YANAK Van PROTOKOL MADDELERİ İşbu 7 ( yedi ) ana başlık altında hazırlanan protokol, taraflarca birlikte üç MESUT YANAK HALİME YANAK PROTOKOL ….. ve ….. karşılıklı anlaşarak BOŞANMAYA karar vermiş olup mali ve kişisel hususlarda işbu protokolü sayın mahkemeye ibraz etmek üzere tanzim etmişlerdir. Bu protokol gereğince; 1-) … ve … karşılıklı anlaşarak boşanmayı kabul ederler. 2-) Tarafların müşterek çocukları xx.xx.xxxx doğumlu …. Üzerinde eşit hak ve yükümlülüklere sahip olup, velayet hakkı ortak olarak kullanacaktır. 3-) Taraflar, müşterek 4-) ….. müşterek 5-) Her iki taraf da birbirinden hiçbir 6-) Tarafların birbirlerinden herhangi bir mahkeme masrafı talebi de bulunmamaktadır. İşbu protokol 6 maddeden oluşmakta olup, taraflar serbest ve özgür iradeleri ile imzalayıp kabul etmişlerdir. TARAF TARAF BOŞANMA PROTOKOLÜ Taraflar …… ve ……; 14.04.2016 tarihinden beri evli olup, İstanbul Anadolu mahkemesinde açılacak boşanma davasında görevli 1- Taraflar davacı ……. ile davalı ……… arasında imzalanan ve taraflar arasında gerçekleşecek boşanmanın esasına dair protokoldür. 2-Taraflar 14.04.2016 tarihinden beri evli bulunup tarafların bu evlilikten çocukları bulunmamaktadır. 3-Taraflar aralarındaki evlilik bir süre sonra fikren ve ruhen anlaşmazlıklar nedeniyle 5-Ziynet eşyaları dışında davaya konu edilmiş veya edilmemiş olsun tarafların birbirlerinden karşılıklı olarak maddi ve manevi tazminat, nafaka vs. hiçbir talepleri yoktur ve mevcut taleplerden feragat edilmiştir. Bu bakımdan taraflar birbirlerini gayri kabil-i rucu ve külliyen ibra ederler. Tarafların hiçbir şart ve koşulları olmaksızın hiçbir nam ve 6-)MAL PAYLAŞIMI : Taraflar, birbirinden edinilmiş mallara katılma rejiminden kaynaklanan veya başkaca 😎 Taraflar birbirlerinden masraf, vekâlet ücreti vs. yargılama giderlerini talep etmediklerini kabul ve beyan ederler.Mahkeme masrafları , masrafı yapan tarafça karşılanacaktır. Taraflar birbirinden 9-)Davalı …….; düğünde takılan ziynet eşyalarına karşılık davacı …..’ ye 38.000 TL nakdi ödemeyi 03/08/2017 tarihinde yapacaktır. İş bu husustaki anlaşmayı davacı ve davalı kabul ve beyan ederler. 10-)İş bu 11-) Boşanma ve sonuçlarına dair iş bu protokol taraflarca okunarak içeriği Davacı Eş(Kadın) Davalı Eş (Koca) BOŞANMA DAVASINA ESAS OLMAK ÜZERE MK.166/3.MADDESİ UYARINCA TARAFLAR ARASINDA HAZIRLAN PROTOKOL Davacı eş ŞERİFE tarafından, davalı eşi İSRAFİL aleyhine açılmış olan Çorlu 2.1.BOŞANMA:Taraflar, müşterek 2.VELAYET:Tarafların evlilik birliğinden doğan müşterek çocuklar Mustafa Baran ve Kerem’in velayeti anneye verilecektir. Müşterek çocukların velayetinin anneye verilmesi hususunda taraflar tam bir mutabakat içindedir. Anne Şerife, çocuklarla kişisel ilişki hususunda 3.NAFAK, MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT: Taraflar, birbirlerinden maddi ve manevi tazminat gerektiren eylemlerinin ve taleplerinin bulunmadığını, şimdi ve ileride de bundan böyle başkaca maddi ve manevi tazminat talepleri (TMK 174) olmayacağını kabul ve ikrar etmişlerdir. Davacı ve davalının birbirlerinden kendileri için tedbir, 4.TARAFLARIN MÜŞTEREK VE AYRI MALLARI İLE MAL REJİMİNİN TASFİYESİNDEN KAYNAKLI MALLARI HAKKINDA: (TMK 218-241): Taraflar, birbirlerinden karşılıklı olarak herhangi bir katılım veya tasfiye payı, edinilmiş mallara katılım rejiminden veya mal ayrılığından kaynaklı veya maddi katkı , değer artış payı, eklenecek değer payı, kişisel veya edinilmiş mallardan kaynaklı pay vs. karşılıklı olarak hiçbir şekilde ve her nam adı altında olursa olsun birbirlerinden maddi hiçbir talepte bulunmayacaklarını özgür iradeleriyle kesin olarak kabul ve ikrar etmişlerdir. Taraflar kendi malları olan taşınabilir tüm menkul mallarını, ev eşyalarını paylaştıklarından, şimdi ve ileride ortak katılım payı veya her nam adı altında birbirlerinden bu yönde maddi talep ve 5.Tarafların karşılıklı olarak yargılama gideri ve vekalet ücreti talepleri bulunmamaktadır. İş bu protokolün tarafların iradesine uygunluğu yüzlerine okunarak yeniden denetlendikten sonra özgür iradelerini içerdiği kabul ve ikrar edilerek imzalanmıştır. 22.04.2019 Onaylarım Onaylarım Davacı Davalı ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ TARAFLAR: 1-) X 2-) Y Yukarıda isimleri yazılı bulunan taraflar, hiçbir baskı altında kalmadan, kendi hür iradeleri ile boşanmaya karar vererek, boşanmanın mali sonuçlarını ve müşterek çocukların durumlarını düzenleyen ve işbu protokolü, 31/05/2019 tarihinde imzalayarak, Merzifon Asliye Hukuk(Aile) Mahkemesi’ne verdikleri anlaşmalı boşanma dilekçesine ekinde, anılan mahkemeye sunmuşlardır. PROTOKOL MADDELERİ: 1-) Yukarıda kimlik bilgileri yazılı olan biz, boşanma isteğinde bulunuyor ve aşağıdaki hususlarda anlaşarak boşanmayı kabul ediyoruz. 2-) Halen adresinde kain bulunan ve boşanmadan önce son olarak birlikte oturulan konutta, eşlerden X H ikamet etmeye devam edecektir. Burada bulunan ev eşyalarının tamamı, ikamet etmeye devam eden eşte kalacaktır. 3-) Eşlerden A sadece şahsi ve ticari eşyaları ile evde bulunan Vestel marka LCD televizyonu alarak, boşanma kararının verildiği tarihten sonra makul süre içinde anılan konuttan ayrılacaktır. 4-) Halen Merzifon Tapu Sicil Müdürlüğü nezdindeki tapu sicilinde A adına kayıtlı bulunan Amasya ili, Merzifon ilçesi, Hacıbalı mahallesi, 78 ada12 parsel sayılı ana taşınmazın 25 numaralı bağısız bölüm daire boşanma kararının kesinleşmesini izleyen bir hafta içinde dairenin mülkiyeti G tapuda devredilecektir. 5-) Taraflar, işbu boşanma nedeniyle, birbirilerinden tazminat adı altında veya edinilmiş mallara katılma, katkı payı alacağı gibi herhangi bir ödence talep etmemektedirler.Bu taleplerden feragat etmişlerdir.Tarafların birbirinden yargı gideri vekalet ücreti gibi talepleri yoktur. 6-) Eşlerden G’a takılan ziynetlerin tamamı, adı geçende kalacak ve kendisinden bu nedenle maddi içerikli hiçbir istemde bulunulmayacaktır. 7-)Eşlerden Abdullah Yücesoy boşanma kararı verilmesinden itibaren her ay 1300,00 TL ‘yi G’a 8-)Tarafların hür iradesi ile 31/05/2019 günü birlikte tanzim ve imza edilmiş İşbu boşanma protokolünü işbu hükümler dairesinde boşanma kararı verilmesi dileğiyle sayın mahkemenin onayına saygıyla sunarız. TARAF TARAF X Y ANLAŞMALI BOŞANMAYA DAİR PROTOKOL Davacı ………………. ile DAVALI ………………………… aralarında karşılıklı olarak anlaşarak BOŞANMAYA karar vermiş olup, MK nın 163/3 maddesi gereğince evliliğin mali ve hukuki sonuçları açısından aşağıdaki protokolü düzenlemişlerdir. Bu protokol gereğince; Davacı ………………. müşterek çocuğu …..ı ; DAVACI DAVALI BOŞANMA PROTOKOLÜDÜR Taraflar Davacı ……………. İle Davalı …………, her ne kadar anlaşamadıkları için çekişmeli
Davacı Davalı BOŞANMA PROTOKOLÜ DAVACI : VEKİLİ : DAVALI : KONU : Medeni Kanun 166/3. Madde gereğince taraflar arasındaki boşanmaya ilişkin hususları düzenleyen protokoldür. BOŞANMA PROTOKOLÜ İMZA: ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ Davacı eş karşılıklı olarak Türk Medeni Kanunu 166/3. Maddesi gereğince anlaşmalı boşanmaya karar vermiş olup işbu protokol taraflar arasında tanzim edilmiştir. Bu protokol uyarınca: İKİ TANE LACİVERT ÇEKYAT BİR ADET KAHVERENGİ AYNALI SÜRGÜLÜ GİYSİ DOLABI BİR ADET KAHVERENGİ ÇİFT KİŞİLİK YATAK VE BAZA BİR ADET BEYAZ RENK MASA DÖRT ADET BEYAZ SANDALYE DÖRT ADET STOR PERDE DÖRT ADET TÜL PERDE VE FONLARI DÖRT ADET HALI İKİ TANE KAPAKLI RAFLI DOLAP BULAŞIK MAKİNESİ FIRINLI OCAK On iki maddeden oluşan iş bu protokol kendi içinde bir bütündür ve taraflarca hiçbir etki ve baskı altında kalmaksızın …./……/2020 tarihinde imza altına alınmıştır. Herhangi bir nedenle anlaşarak boşanma gerçekleşmediği takdirde hükümsüzdür. Davacı-Davalı Avukat Saim İNCEKAŞ Adana Avukatlık ve Hukuk Ofisi ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ TARAFLAR: 1-) 2-) Hiçbir baskı altında kalmadan, kendi hür irademiz ile boşanmaya karar vererek, boşanmanın mali sonuçlarını düzenleyen işbu protokolü, 21.12.2020 tarihinde imzalayarak, … Aile Mahkemesi’ne vermiş olduğumuz anlaşmalı boşanma dilekçesi ekinde anılan mahkemeye sunmuş bulunmaktayız. PROTOKOL MADDELERİ: 1-) Yukarıda kimlik bilgileri yazılı olan biz, boşanma isteğinde bulunuyor ve aşağıdaki hususlarda anlaşarak boşanmayı kabul ediyoruz. 2-) Halen adresinde kain bulunan ve boşanmadan önce son olarak birlikte oturulan konutta, eşlerden …; … adresinde ikamet etmeye devam edecektir. Burada bulunan ev eşyalarının tamamı, ikamet etmeye devam eden eşte ait olmakla, anılan meskende kalacaktır. 3-) Trafik sicilinde … adına kayıtlı bulunan … plakalı Peugeot marka 2016 yıl 308 model araç …’a ait olduğundan mevcut araç … üzerinde kayıtlı kalacaktır. Bu nedenle diğer eş … araç üzerinde geriye dönülmez nitelikte/geçmişe/ileriye dönük her ne nam altında olursa olsun herhangi bir hak ve alacak talep etmeyecektir 4-) Trafik sicilinde … adına kayıtlı … plakalı Mitsubishi marka 1998 yıl Canter Fe model ve … plakalı Ford marka 2016 yıl Ranger model araçlar …’a ait olduğundan boşanmanın kesinleşmesinden sonra da onun adına kayıtlı kalmaya devam edecektir. Bu nedenle diğer eş … işbu araçlar üzerinde geriye dönülmez nitelikte/geçmişe/ileriye dönük her ne nam altında olursa olsun herhangi bir hak ve alacak talep etmeyecektir. 5-) … Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde … adına tapu sicilinde kayıtlı olan; boşanmanın kesinleşmesinden sonra da yine … üzerinde kayıtlı kalmaya devam edecek, diğer eş … işbu taşınmazlar üzerinde geriye dönülmez nitelikte/geçmişe/ileriye dönük her ne nam altında olursa olsun herhangi bir hak ve alacak talep etmeyecektir. 6-) Taraflar, işbu boşanma nedeniyle, birbirilerinden maddi-manevi tazminat ve nafaka adı altında herhangi bir ödence talep etmemektedirler. Bu haklarından tamamıyla ve ileriye dönük feragat etmişlerdir. 7-) Taraflar ziynet eşyaları hususunda birbirlerinden her ne nam altında olursa olsun hiçbir hak ve alacak talep etmeyeceklerini kabul ve beyan etmişlerdir. 😎 Taraflar yukarıda bahsedilen maddeler, evlilik birliğinden ve boşanmanın sonuçlarından doğan hususlara yönelik; mallara yönelik mal rejimi davası, icra takibi ve her türlü talebe ilişkin herhangi bir yasal yola başvuramayacakları hususunda anlaşmışlar ve her türlü yasal yoldan feragat etmişlerdir. 9-) Eşlerden … , boşanmadan sonra kendi ailesinin soyadını kullanacaktır. 10-) İşbu boşanma protokolü, 2 nüsha olmak üzere, … tarihinde düzenlenerek, taraflarca imza altına alınmıştır. tarih TARAF-TARAF ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ TARAFLAR 1) …… 2) …… ….. X. Aile Mahkemesi’nin 20../… Esas sayılı dava dosyasında görülmekte olan boşanma davasının devamı süresince Davacı ….. ile Davalı …. aralarında karşılıklı olarak anlaşarak BOŞANMAYA karar vermiş olup iş bu protokol tanzim edilmiştir. Bu protokol gereğince; · BOŞANMA HUSUSU: Her iki taraf da karşılıklı olarak boşanmayı kabul etmişlerdir. Evlilik birliğinin sona erdirilmesi konusunda her iki taraf da mutabıktırlar. · MÜŞTEREK ÇOCUK: Müşterek çocuklar ../../20.. doğumlu …..’in velayeti ortak velayet olarak belirlenmiş olup müşterek çocuklar anne …. ile ikamet edecektir. Baba …., önceden anne ….’i arayıp bilgilendirmek suretiyle istediği zaman müşterek çocukları görebilecek ve müşterek çocuklar da istedikleri zaman ve istedikleri süre boyunca baba ….’de kalabilecektir. Aynı şekilde çocuklar baba ….’de iken …. de önceden baba ….’i arayıp bilgilendirmek suretiyle çocukları alabilecektir. Geri kalan hususlarda TMK hükümleri geçerlidir. · NAFAKA VE TAZMİNAT HUSUSU: …. , ….’e işbu boşanma kararının kesinleşmesiyle birlikte her ay 1.000-TL olacak şekilde yoksulluk nafakası ödeyecek olup işbu nafaka ise her yıl ÜFE oranında artırılacaktır. · EŞYALAR HUSUSU: Müşterek konutta bulunan tüm taşınır ev eşyaları ….’de kalacak olup ….. bu eşyalara ilişkin herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacaktır. · MAL PAYLAŞIMI HUSUSU: 1- Evlilik birliği içerisinde alınan ve …. adına kayıtlı olan …… plakalı …..marka ve model araç, 2- Evlilik birliği içerisinde alınan ve …. adına kayıtlı ….. plakalı …. marka motosiklet ile ….plakalı …. marka motosiklet, 3- 6’lı çeyrekli bilezik, 2 adet alyans, 2 adet tektaş yüzük, 30 gram altın bilezik, 1 adet altın kolye, 1 adet altın künye, Satılarak nakde çevrilecek ve taraflar elde edilen geliri eşit olarak paylaşacaklardır. Yukarıda anlaşılan hususlar dışında taraflar birbirlerinden başkaca ev eşyası, çeyiz eşyası, ziynet eşyası ile evlilik birliğinde edinilmiş mallarla ilgili katılma alacağı, değer artış payı alacağı ve sair tüm hak ve alacak taleplerinden karşılıklı olarak feragat etmişlerdir. Bu manada her iki taraf da birbirlerini ibra ederler. · MAHKEME MASRAFLARI KONUSU: Taraflar karşılıklı olarak birbirlerinden mahkeme masrafları ve vekalet ücretleri ile ilgili ücret talep etmeyeceklerdir. İş bu protokol 3 nüsha olarak tanzim edilmiş olup 1’i dava dosyasına sunulacak, diğerleri taraflarda kalacaktır. SONUÇ: Yukarıda açıklanan tüm hususlar üzerinde taraflar mutabakata varmış olup işbu protokol mahkeme dosyasına sunulmak üzere karşılıklı teati sonucu tanzim ve imza olunmuştur. DAVACI DAVALI
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -6
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -7
KONU : Boşanma protokolünün Sayın Mahkeme’ye sunulmasıdır.
…………………………… ………………………..
(imza) (imza)
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -8
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -9
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -10
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -11
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -12
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -13
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -14
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -15
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -16
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -17
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -18
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -19
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -20
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -21-
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -22-
Avukatsız Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -23-
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -24-
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -25-
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -26-
Anlaşmalı Boşanma Protokol Örneği -27-
Nafaka Talepli Anlaşmalı Boşanma Protokolü -28-
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -29-
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği -30-
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği 31
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği 32
Acıklamalarınız ve verdiğiniz örnekler, gercekten oldukça yararlı ve yol gösterici , ben bir emekli müşavir Avukat olarak sizi emeklerinizi takdir ediyorum.
Benim de size bir sorum olacak bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.şöyle ki; benim oğlum yaklaşık 2 senedir Amerikalı bir kız ile evli ve nikahları USA California’ da yapıldı ve halen San Fransico da oturuyorlar.Oğlum bir şirkette mühendis olarak çalışıyor eşi şu an çalışmıyor. Evlenirken yürümezse anlaşmalı olarak hiç bir şey talep etmeden boşanacaklarına söz vermişlerdi ancak resmi bir protokol yok. Anlaşmalı olarak boşanmaya karar verirlerse : California kanunlarına göre, oğlumun nasıl bir protokol yapması gerekiyor, ne gibi hususlara dikkat etmesi gerekiyor zarara uğramaması için ( bu arada oğlumun evlenmeden önce İsveç de iken aldığı Stokcholm de bir evi var ) sadece maaşı var , neler yapılabilir.Ben araştırdım ama bu konuda yeterli bilgiye ulaşamadım. Şimdiden teşekkürler…..
Selamlar saygıdeğer Füsun, boşanma davasında uygulanacak hukuk konusunun tartışılması gerekli. Nikah orada gerçekleşti ise Türk Medeni Kanunu üzerinde araştırma yapmanız faydasız olacaktır.
Boşanmakta olan çalışan annenin ve babanın 18 yaşındaki çocuğu babasından yardım nafakası talebi yok ancak annesinin yanında kalıp eğitimine devam edecek.Şu anda dershaneye devam ediyor. Anlaşmalı boşanma protokolünde 18 yaşı doldurmuş çocuk için eğitim giderlerinin karşılanması maddesi konula bilir mi, ya da eş yoksulluk nafakası mı istemeli, hangisi uygun oluracaba. Şimdiden zahmetinize teşekkürlerı