Türk Borçlar Kanunu Madde 649

TBK 649. Madde

Türk Borçlar Kanunumuzun 649. maddesi şu şekildedir:

Yürütme

Madde 649 – Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Başlık

TBK’nın 649. maddesinin ait olduğu bölüm başlık ismi şu şekildedir: Yürütme

Madde başlığı şu şekildedir: Yürütme

Gerekçe

Türk Borçlar Kanunu’nun 649. maddesinin gerekçesi şu şekildedir:

Yürütme maddesidir.

ADALET KOMİSYONU RAPORU

– Tasarının 647, 648 ve 649 uncu maddeleri aynen kabul edilmiştir.

TBMM Kabul Metni

649’uncu maddeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Kabul etmeyenler… Kabul edilmiştir.

Böylece, yirmi ikinci bölüm içindeki maddelerin oylaması tamamlanmıştır.

Tasarının görüşmeleri tamamlanmıştır.

Tasarının tümünü oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Kabul etmeyenler… Kabul edilmiştir.

Tasarı kabul edilmiş ve kanunlaşmıştır. (Alkışlar)

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in kısa bir teşekkür konuşması vardır.

Buyurunuz Sayın Bakan. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN (Hatay) – Sayın Başkanım, değerli milletvekili arkadaşlarım; Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.

Şu anda görüşmelerini tamamlamış olduğumuz yeni Türk Borçlar Yasası’nın milletimize, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Tabii, 23’üncü Dönem Parlamento, çok önemli bir imza attı bugün, gerçekten Türk hukuk mevzuatının en temel kanunlarından bir tanesi olan Türk Borçlar Yasası’nı yeniden inşa etti. 1998 yılından bu yana bakanlıklarda başlayan çalışmalar, on iki yıllık bir süreçten sonra nihayet bugün, bu akşam şu saatte Genel Kurulumuzda nihayete erdi, sonuçlandı. Bu süreç içerisinde 2008 yılından itibaren de Türkiye Büyük Millet Meclisinde safahatlar geçirdi bu tasarı ve yüz yirmi ayrı kaynaktan görüşler alındı. Akademisyenlerimiz büyük çabalar sarf ettiler, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek örgütlerimiz, üniversitelerimiz, değişik bakanlıklarımız ve kamu kurum ve kuruluşlarımız, bu tasarının olgunlaşması sürecinde önemli katkılar sundular.

649 maddelik bir temel yasa şu anda yasalaşmış durumda. Medeni Yasa’mızın beşinci kitabı olarak hukuk hayatımıza girmiş olacak. Bu tasarı hazırlanırken emek veren Bakanlık çalışanlarına, Komisyonda çalışan değerli milletvekili arkadaşlarıma, uzmanlara, akademisyenlerimize, 23’üncü Dönem Parlamentonun tüm siyasi parti gruplarına mensup milletvekillerimize ben teşekkürü bir borç biliyorum çünkü bu, 23’üncü Dönem Parlamentonun bir eseridir. Bu eserin ortaya çıkmasında gruplarımızın göstermiş olduğu anlayış için de, iş birliği için de ayrıca teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyor, Genel Kurula saygılar sunuyorum. (AK PARTİ, CHP ve MHP sıralarından alkışlar)

BAŞKAN – Teşekkür ederiz Sayın Ergin.

Komisyon Başkanı Sayın İyimaya da kısa bir konuşma yapacaktır.

Buyurunuz Sayın İyimaya. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

ADALET KOMİSYONU BAŞKANI AHMET İYİMAYA (Ankara) – Değerli arkadaşlar, yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.

Bu tarihî saatlerde tarihe bir not düşülmesi için birkaç cümleyi Meclisimle paylaşmak istiyorum. Aziz milletin daima arzuladığı uzlaşma özleminin büyük Mecliste gerçekleştiği mutlu zamanın içindeyiz. Hayatın ve adaletin muhtaç olduğu büyük eserin ortak mimarları olarak hukuk bilim adamlarına, hâkimlerimize, savunma mesleğinin değerli mensuplarına, katkısı olan herkese, en başta büyük Meclisimize, onun manevi şahsiyetinde bütün milletvekillerimize, grup başkan vekillerimize ve Adalet Komisyonuna şükran borçluyuz.

Milletin huzurunda hürmetle eğiliyor, saygılar sunuyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

OKTAY VURAL (İzmir) – Meclis Başkan Vekiline de teşekkür et.

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir