Üst Kattan Su Sızıntısı İhtarname Örneği

İHTARNAME

İHTAR EDEN :

VEKİLİ :

MUHATAP :

KONU : Taşınmazınızdaki su arızasının tamiri ve zararın giderilmesine ilişkin ihtarnamedir.

AÇIKLAMALAR :

Müvekkilim, Adana İli, Seyhan İlçesi, Adalet Mahallesi, X no’lu taşınmazın malikidir. Müvekkilin taşınmazında kiracısı ikamet etmektedir.

Müvekkile ait taşınmazın banyo kısmının tavan bölümüne üst katın banyo kısmından iki yılı aşkın süredir su sızmakta bu sızıntı halen devam etmektedir. Yıllardır devam eden su sızıntısı sebebiyle banyosunun tavanının demirleri gözükecek derecede tavanın betonunda dökülmeler olmuştur. Bu su sızıntısı nedeniyle müvekkilin kiracısı tarafından banyonun seramikle kaplı kısımda çatlak oluşmasına sebebiyet vermiştir. Bu sızıntıdan kaynaklı döküntüler halen devem etmektedir. Müvekkilin taşınmazının banyosunun tavan kısmından gelen su sızıntısı yatak odasına kadar geçmiş ve zamanla yatak odasının tavanında dahi deformelere sebebiyet vermiştir.

Müvekkilin taşınmazındaki bu su sızıntısının sebebi araştırıldığında üst katta bulunan taşınmazınızın banyo kısmında yer alan duşa kabin ve klozet giderinizin su tesisatındaki hasardan kaynaklı olduğu saptanmış ve bu durum tarafınıza sözlü bir şekilde defalarca kez iletilmiştir. Uzun vadede çözüm olmamakla birlikte banyonuzun derz dolgularını tekrar doldurup konuya çözüm bulduğunuzu müvekkilime ilettiniz. Ancak bu yol uzun vadeli kesin bir çözüm olmayıp su sızıntısının devam etmesine ve tavan kısmında çökmelere sebebiyet vermiştir.

Tavan kısmında yaşanan bu probleme tarafınızdan herhangi bir olumlu çözüm gelmeyince müvekkil kendi taşınmazında bir çok kez tadilat yaptırmak zorunda kalmıştır. Lakin taşınmazınızdaki su tesisatının hala hasarlı olması nedeniyle müvekkil tarafça kendi taşınmazına yapmış olduğu tadilatlar olumlu bir çözüme ulaşamamıştır. İş bu sebeple taşınmazınızın klozet ve duşa kabin su giderlerinin bir an önce tadilat edilmesi ve bu yaşanılan sıkıntının çözüme ulaşması gerekmektedir.

Müvekkilin taşınmazında yaşanılan bu sıkıntı nedeniyle taşınmazında ikamet eden kiracısı ve kiracısının ailesi yeterince zarar görmüş ve zarar görmeye de devam etmektedir. Müvekkilin taşınmazımda ikamet eden kiracısının çocuklarının olduğu göz önünde bulundurularak banyonun tavan kısmının dökülmeye başlaması ve bu hususun gitgide artması nedeniyle herhangi birinin başına düşmesi gibi sorunlara sebebiyet vereceği ve bu hususun hafife indirgenmeyecek kadar büyük problemlere yol açacağı dikkate alınmalıdır. Bu husus tarafınıza sözlü olarak bilahare iletilmesine rağmen herhangi bir çözüm yoluna gitmediniz.

SONUÇ VE İSTEK : Yukarıda izah etmiş olduğumuz sebeplerle;

1- Taşınmazınızın su tesisatındaki arızayı işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren 10 (On) gün içerisinde giderip tamir ettirmenizi ihtar ederiz.

2- İş bu ihtarname ile verilen 10 (On) günlük ek süre içerisinde dairenizdeki sızıntının sebebini tespit ettirip gerekli tadilat ve tamiratı yaptırmamanız halinde, adli, idari, hukuki ve cezai tüm yasal yollara başvurularak gerekli şikayetlerin yapılacağını,

3- Ayrıca gerek taşınmaz maliki müvekkil, gerekse dairesinde kiracı olarak oturan şahısların uğradıkları maddi ve manevi zararın tazmini yanında müvekkile ait dairede meydana gelen zararın giderilmesi için yapılan ve yapılması gereken tüm masraflar ile yapılacak yargılama giderleri ile vekalet ücretinden de sorumluğunuza gidileceğinin bilinmesini önemle ihtar ederiz.

İhtar Eden Vekili

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin

2 yorumlar

  1. Merhaba, böyle durumda ıhtarname cekmek zorunlu mudur? sıkayetcı sahıs ev sahıbıne haber vermeden bılırkısı tespıtı ve tamıratları yaptırıp fatura ve masraflar ıcın tazmınat davası acmıs bana. bu surecte kıracı da bılgı vermedı evde tadılat yapılırken. Hukukı olarak benım haklı tarafım var mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir