İcra ve İflas Kanunu Madde 118

Sayfa içeriği:

  1 Dakikalık Okuma

İİK Madde 118

İcra ve İflas Kanunumuzun 118. maddesi şu şekildedir:

PARAYA ÇEVİRME – Taşınırların satışı – Satış bedelinin ödenmemesi, ihale farklarının tahsili sureti

Madde 118 – (Değişik madde: 18.02.1965 – 538 S.Kanun/Madde 58)

Satış peşin para ile yapılır. Ancak icra memuru müşteriye yedi günü geçmemek üzere bir mühlet verebilir. (Ek cümle: 02.07.2012 – 6352 S.K/Madde 26) Daire dışında tahsil edilen paralar en geç tahsilatın yapıldığı günü takip eden ilk iş günü çalışma saati sonuna kadar banka hesabına yatırılmak üzere, icra veya mahkeme kasalarında muhafaza edilir. (Değişik cümle: 17.07.2003 – 4949 S.K/Madde 30) Satılan mal ihale kesinleşmeden teslim olunmaz. (Mülga cümle: 02.07.2012 – 6352 S.K/Madde 26)

(Değişik 2. fıkra: 09.11.1988 – 3494 S.Kanun/Madde 15)İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri, teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludurlar. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairece tahsil olunur. Bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden tahsil olunur.


Başlık

İİK’nın 118. maddesinin ait olduğu bölüm başlık ismi şu şekildedir: DÖRDÜNCÜ BAP: Haciz yoluyla takip – PARAYA ÇEVİRME

Madde başlığı şu şekildedir: Satış bedelinin ödenmemesi, ihale farklarının tahsili sureti

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin
İçindekiler