Boşanma Tanıma Davası En Fazla Ne Kadar Uzayabilir?

Şimdi size bir tenfiz davası ne kadar uzayabilir onu anlatacağım. Müvekkilim ve Alman vatandaşı eşi Almanya’da boşanıyor .Müvekkilim de Almanya’da yaşamakta olup Türkiye’de yerleşim yeri yok, eşi zaten Alman vatandaşı olduğundan burayla bir ilgisi yok ve süreçle ilgili hiç bir şekilde yardımcı olmuyor. Dolayısı ile nüfus müdürlüğünden tanıma işlemini gerçekleştiremedik. Eşlerin Türkiye’de herhangi bir yerleşim yeri de olmadığından davada MÖHUK 51/ 2 gereği İstanbul, İzmir ve Ankara mahkemeleri yetkili olduğundan ,İstanbul 10. Aile mahkemesinde açtık. İlk celseye yurt dışı tebligat dönüşü yetişmedi. Tebligat gittiğinde ise Almanya yetkili makamlarınca ”duruşmaya gelmediği takdirde ne olacağının detaylıca yazılması gerekirdi ” diyerek iade edildi. Eksikliği giderdik tekrar gönderdik duruşma yarındı ancak hem tebligat dönüşü olmadı hem de salgın dolayısı ile Ekim ayına bırakılmış. Şimdi bu zaptı da yeniden tercüme ettirip göndermem gerekecek…

Gördüğünüz üzere basit gözüken bir tebligat süreci bile büyük bir hukuki probleme dönüşebilmektedir. Gözden kaçırılan küçük bir detay büyük zaman kayıplarına ve hatta hak kayıplarına yol açabilir. Hukuki süreçlerde deneyim ve öngörü son derece önem taşımaktadır. İncekaş Hukuk Bürosu olarak her zaman detaycı, öngörülü ve titiz bir hizmet sunmak için çalışırız.

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Avukat Saim İncekaş. Adana'da ikamet etmektedir. Kurucu sıfatıyla kendisine ait Adana İncekaş Hukuk - Avukatlık ve Danışmanlık Bürosunda çalışmalarına devam etmektedir. Ceza Hukuku, Medeni-Boşanma-Aile Hukuku, Bilişim Hukuku avukatlığı ana çalışma dallarıdır. Özellikle aile, boşanma, ceza, ticaret ve yabancılar hukuku dallarında pratik ve deneyim sahibidir. Bu alanlarda 5.000'den fazla yazı ve makalesi bulunmaktadır. Epistemofili teşhisi bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir