Boşanma Tanıma Davası En Fazla Ne Kadar Uzayabilir?

Şimdi size bir tenfiz davası ne kadar uzayabilir onu anlatacağım. Müvekkilim ve Alman vatandaşı eşi Almanya’da boşanıyor .Müvekkilim de Almanya’da yaşamakta olup Türkiye’de yerleşim yeri yok, eşi zaten Alman vatandaşı olduğundan burayla bir ilgisi yok ve süreçle ilgili hiç bir şekilde yardımcı olmuyor. Dolayısı ile nüfus müdürlüğünden tanıma işlemini gerçekleştiremedik. Eşlerin Türkiye’de herhangi bir yerleşim yeri de olmadığından davada MÖHUK 51/ 2 gereği İstanbul, İzmir ve Ankara mahkemeleri yetkili olduğundan ,İstanbul 10. Aile mahkemesinde açtık. İlk celseye yurt dışı tebligat dönüşü yetişmedi. Tebligat gittiğinde ise Almanya yetkili makamlarınca ”duruşmaya gelmediği takdirde ne olacağının detaylıca yazılması gerekirdi ” diyerek iade edildi. Eksikliği giderdik tekrar gönderdik duruşma yarındı ancak hem tebligat dönüşü olmadı hem de salgın dolayısı ile Ekim ayına bırakılmış. Şimdi bu zaptı da yeniden tercüme ettirip göndermem gerekecek…

Gördüğünüz üzere basit gözüken bir tebligat süreci bile büyük bir hukuki probleme dönüşebilmektedir. Gözden kaçırılan küçük bir detay büyük zaman kayıplarına ve hatta hak kayıplarına yol açabilir. Hukuki süreçlerde deneyim ve öngörü son derece önem taşımaktadır. İncekaş Hukuk Bürosu olarak her zaman detaycı, öngörülü ve titiz bir hizmet sunmak için çalışırız.

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir