Yargıtay Bozma İlamına Karşı Beyan Dilekçesi

ADANA ASLİYE TİCARET MAHKEMESİNE

DOSYA NO:
DAVACI:
VEKİLİ:
DAVALI:
VEKİLİ:
KONU:Bozma ilamına beyanlarımızın sunumu ile dosyada yeni esas ve duruşma günü verilmesi talebidir.

AÇIKLAMALAR

1) BOZMA İLAMINDAKİ ALEYHE HUSUSLARI KABUL ETMİYORUZ.

Yukarıda esas numarası verilen dosyada Yargıtay 17. Hukuk Dairesi … tarihli ilamı ile;

Dosyada esas alınan maluliyet raporunun Sosyal Sigortalar Sağlık İşlemleri Tüzüğüne göre tanzim edildiği, kaza tarihinde yürürlükte olan Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliğine göre tanzim edilmesi ve diğer raporlarla birlikte irdelenip sonucuna göre karar vermek gerektiği,

Gerekçesiyle yerel mahkeme kararının lehimize BOZULMASINA karar vermiştir.

2) Öncelikle dosyada bozma sonrası yeni esas ve duruşma günü verilmesini talep ederiz. Bozma ilamındaki aleyhe hususlar kabulümüzde değildir.

3) BOZMA İLAMI DOĞRULTUSUNDA İŞLEM YAPILMASINI TALEP EDERİZ. Bozma ilamına uyularak dosyanın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurumuna tevdii ile bozma ilamında belirtildiği şekilde Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliğine göre rapor tanziminin istenmesini talep ederiz.

4) KAZA SONRASINDA MÜVEKKİLİN LEĞEN, KÖPRÜCÜK VE KABURGA KEMİKLERİNDE KIRIK MEYDANA GELMİŞTİR.

İDRARINI YAPAMAMASI NEDENİ İLE AMELİYAT EDİLMİŞTİR. KAZA TARİHİNDE GENÇ VE BEKÂR OLAN MÜVEKKİL AÇISINDAN LEĞEN VE KABURGA KEMİKLERİNDE KIRIKLARIN İLERİDEKİ YAŞAMINA İLİŞKİN HİÇBİR İNCELEME YAPILMAMIŞTIR. MÜVEKKİLİN İLERİDE GEBE KALMASINDA SORUNLAR OLABİLECEĞİ GİBİ, HAMİLE KALMASI DURUMUNDA HAMİLELİK SÜRECİNİN NE ŞEKİLDE OLACAĞINA İLİŞKİN ARAŞTIRMA YAPILMALIDIR.

GÖBEK ÜSTÜNDEKİ 3 CM, ALTINDA 14 CM OLMAK ÜZERE 17 CM DİKİŞ İZİNİN VE DREN TAKILMASINA BAĞLI 2 ADET NEDBE İZİNİN KALICI İZ NİTELİĞİNDE OLDUĞU MALULİYET RAPORUNDA DİKKATE ALINMALIDIR. SABİT İZLER, MALULİYET ORANININ HESAPLANMASINDA DEĞERLENDİRİLMELİDİR. Müvekkil açısından göbeğinde 17 cm dikiş olmasının ve söz konusu sabit izin maluliyet araştırmasında değerlendirilmesi ve maluliyet hesabında dikkate alınması gereklidir.

5) GÜNCEL ZARAR HESABI YAPILMASINI TALEP EDERİZ. ASGARİ ÜCRETTE MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER KAMU DÜZENİNDENDİR. Asgari ücrette meydana gelen değişiklikler kamu düzenine ilişkin olup, Sayın Mahkemece de resen dikkate alınması gerekmektedir. Dosya kapsamında bozma ilamı doğrultusunda gerekli araştırmanın yapılması ve maluliyet raporunun aldırılması akabinde güncel zarar hesabı yapılması için dosyanın hesap bilirkişisine tevdiini talep ederiz. Yapılacak hesaplamada müvekkilin kaza tarihindeki gelirinin bozma öncesi yapılan ve kesinleşmiş kusur durumuna binaen hesaplama yapılmasını ve asgari ücrette meydana gelen değişikliklerin de hesaplamada dikkate alınmasını talep ederiz.

6) Her ne kadar dosya kapsamındaki sair temyiz itirazlarımız yönünden de yerel mahkeme kararının bozulması kanaatinde isek de müvekkilin daha fazla mağdur olmaması ve yargılama sürecinin uzamaması adına dosyada bozma ilamı doğrultusunda işlem yapılmasını talep ederiz.

SONUÇ VE TALEP:Yukarıda izah olunan nedenlerle,

1. BOZMA İLAMINDAKİ ALEYHE HUSUSLARI KABUL ETMEDİĞİMİZİ BİLDİRİR,
2. BOZMA SONRASI YENİ ESAS VE DURUŞMA GÜNÜ VERİLMESİNE,
3. BOZMA İLAMI UYARINCA DOSYANIN ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ADLİ TIPA TEVDİİ İLE BOZMA İLAMINDA BELİRTİLDİĞİ ŞEKİLDE ÇALIŞMA GÜCÜ VE MESLEKTE KAZANMA GÜCÜ KAYBI ORANI TESPİT İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİNE GÖRE RAPOR TANZİMİNİN İSTENMESİNE,
4. EKSİKLİKLERİN TAMAMLANMASININ AKABİNDE DOSYADA GÜNCEL ZARAR HESABI YAPILMASINA karar verilmesini saygıyla vekaleten talep ederiz.

Davacı Vekili

Hukuk Muhakemeleri Kanunu Madde 371

Temyiz – Bozma sebepleri

Madde 371 – (1) Yargıtay, aşağıda belirtilen sebeplerden dolayı gerekçe göstererek temyiz olunan kararı kısmen veya tamamen bozar:

a) Hukukun veya taraflar arasındaki sözleşmenin yanlış uygulanmış olması.

b) Dava şartlarına aykırılık bulunması.

c) Taraflardan birinin davasını ispat için dayandığı delillerin kanuni bir sebep olmaksızın kabul edilmemesi.

ç) Karara etki eden yargılama hatası veya eksiklikleri bulunması.

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir