TANIKLIKTAN/ŞAHİTLİKTEN ÇEKİLME DİLEKÇESİ

Tanıklıktan Çekilme Dilekçesi Örneği 1

ADANA 1. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ’NE

DOSYA NO:.

Yukarıda esas numarasını belirttiğim dosyada sanık ve müştekinin müşterek çocuğuyum.  Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 45. Maddesinin 1. Fıkrasının c bendi uyarınca tanıklıktan çekilme hakkımı kullanıyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Avukat Saim İNCEKAŞ – Adana Avukatlık ve Hukuk Ofisi

Tanıklıktan Çekilme Dilekçesi Örneği 2

ADANA AİLE MAHKEMESİ’NE

DOSYA NO:

TANIK:

ADRES

KONU: Tanıklığım konusunda bilgi verme

AÇIKLAMALAR:

Mahkemenizde görülen yukarıda numarası yazılan dava ile ilgili olarak tanık sıfatı ile mahkemenize çağrıldım ve çağrı kâğıdını 22.04.2021 tarihinde tebliğ aldım. ……………. ve ………….. sadece benim çocuğumun okul arkadaşının babası ve annesidir. Bundan başka kendisiyle bir yakınlığım ve ilişkim bulunmamaktadır. Dava konusunda herhangi bir bilgim ve tanıklık yapabileceğim bir olaya ilişkin şahitliğim bulunmamaktadır.

Davalarıyla ilgili hiçbir bilgiye sahip olmadığım için tanıklıktan yapacağım bir konu da bulunmamaktadır. Beyanlarımın kabulünü talep ederim.

Talepte bulunan vekili

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin

3 yorumlar

  1. önce böyle bir hizmetten dolayı teşekkürler.danışmak istediklerim şunlar hukuk davasında bir tanığın tanıklık yapma yaşı en son kaç olmalıdır yani 80 yaş üzerindeki bir kişi tanıklık yapabilirmi.tanıklara itiraz etme süresi ne zaman olmalıdır duruşmaya kaç ay kala tanıklara itiraz etmemiz lazımdır.misal duruşmaya 2 ay var tanıklara itirazımızı hemen yapmakmı yada duruşmaya bir kaç gün kala yapmakmı daha doğru olur.

    birde şunu danışmak istiyorum yargı kararıyle tapuya tescil edilen taşınmaz bir mala ikinci bir dava açılıp hak talep edilebilirmi.

    teşekkürler kolay gelsin

  2. Merhabalar ben taniklik için gidip ifade verdim ve ifademi imzaladım fakat duruşmaya katılmak istemiyorum ve tanıklıktan çekilmek istiyorum ne yapmam gerekiyor bilgilendirirseniz çok sevinirim

  3. Merhabalar ben taniklik için gidip ifade verdim ve ifademi imzaladım fakat duruşmaya katılmak istemiyorum ve tanıklıktan çekilmek istiyorum ne yapmam gerekiyor bilgilendirirseniz çok sevinirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir