Trafik Kazasında Sigorta Şirketinin Rücu Etmesine Dair Detaylar
1. Rücu bedeli yönünden husumetiniz sigorta şirketi ile olduğuna göre; sigorta şirketi tacirdir, zorunlu arabuluculuğa tabi ve görevli mahkeme asliye ticaret Mahkemesidir
2. Aracın ruhsat sahibi işleteni ve şoförü davacı, davalı sigorta şirketidir. Kargo şirketi veya şoförü tarafından bu aşamada size bir talep olmadığına göre husumet yoktur.
3. Tutanak tanığının yani polis tutanağının tanık beyanı ile değişmesi imkansız gibi, tanık yeğen, tutanak yetkili kamu otoritesini temsil ediyor. Üstelik firar durumu var hiç uğraşmayın.
4. Ana yol tali yol ayrımı anlaşılmıyor, levha yok mu acaba. Kontrolsüz kavşaklarda genel kural sağdan gelen araca yol vermektir. Ancak hızını yavaşlatmama kusuru var polisin kararı doğru.
Dava dilekçenizde Adli tıp trafik ihtisas dairesi‘nden uzman bilirkişi raporu talebi yapmalısınız.
4. Ehliyetsiz olmak Sigorta genel şartlarında rücu sebeplerinden bir tanesi dolayısıyla sigorta şirketi sözleşmeye göre doğrudan talep ediyor. Siz, müvekkilinizin ehliyeti olsa da bu kazanın olacağını ve zararın oluşacağını kusur tespiti ve bilirkişi raporuyla ispatlayacaksınız. Sigorta şirketinin ödediği tüm meblağdan sorumlu değilsiniz sizin sorumluluğunuz sadece gerçek zarar olmalıdır gerçek zarar da yargılama ile tespit edilebilir. İlamsız icra yoluyla sizden ödeme talep edilecektir, borca itiraz ile sürece devam edeceksiniz. Bu konuda bir çok yargıtay kararı var.
Avukat Saim İncekaş, kurucu sıfatıyla Adana İncekaş Hukuk ve Danışmanlık Bürosunda çalışmalarına devam etmektedir. Ceza Hukuku, Medeni-Boşanma-Aile Hukuku, Bilişim Hukuku avukatlığı ana çalışma dallarıdır.
Özellikle boşanma ve ceza avukatlığı üzerine pratik ve deneyim sahibidir. Bu alanlarda 5.000’den fazla yazı ve makalesi bulunmaktadır.
Adres: Kayalıbağ, Ziya Algan İş Merkezi, Turhan Cemal Beriker Blv. No:9
E-posta: av.saimincekas@gmail.com
Telefon: 0534 910 97 43
WhatsApp üzerinden iletişim için tıklayınız.
Telegram üzerinden iletişim için tıklayınız.

0 Yorum