TMK 932. Madde
Türk Medeni Kanunumuzun 932. maddesi şu şekildedir:
TAŞINMAZ REHNİYLE GÜVENCE ALTINA ALINAN ÖDÜNÇ SENETLERİ – Seri halinde rehin senedi çıkarılması – Düzenlenmesi
Madde 932 – Seri halinde çıkarılan senetler, her birinin değeri yüz milyon lira veya yüz milyon liranın katları olarak düzenlenir.
Bir serideki bütün senetlerin şeklinin aynı olması ve numaralarının birbirini izlemesi gerekir.
Senetlerin rehinli taşınmaz maliki tarafından çıkarılmamış olması halinde aracı kurumun, alacaklılar ve borçlunun temsilcisi olduğu senetlerde belirtilir.
Başlık
TMK 932. maddesinin ait olduğu bölüm başlık ismi şu şekildedir: DÖRDÜNCÜ KİTAP: EŞYA HUKUKU – İKİNCİ KISIM: SINIRLI AYNİ HAKLAR – İKİNCİ BÖLÜM: TAŞINMAZ REHNİ – DÖRDÜNCÜ AYIRIM: TAŞINMAZ REHNİYLE GÜVENCE ALTINA ALINAN ÖDÜNÇ SENETLERİ
Madde başlığı şu şekildedir: TAŞINMAZ REHNİYLE GÜVENCE ALTINA ALINAN ÖDÜNÇ SENETLERİ – Seri halinde rehin senedi çıkarılması – Düzenlenmesi
Gerekçe
Türk Medeni Kanunu 932. maddesinin gerekçesi ise şu şekildedir:
Eski Kanunun 846 ıncı maddesini karşılamaktadır.
Madde kaynak Kanunun 877 inci maddesine uygun olarak üç fıkra halinde düzenlenmiş ve “Senetlerin mahiyeti” şeklindeki kenar başlığı da maddenin içeriğine uygun olarak “Düzenlenmesi” şeklinde değiştirilmiştir.
Maddeyle seri halinde çıkarılacak senetlerin asgari kıymetleri ve bunların katları, senetlerin şekilleri belirtilerek bu senetler taşınmaz maliki tarafından çıkarılmamış ise aracı kurumun alacaklılar ve borçlunun temsilcisi olduğunun senet metnine yazılmasının zorunlu bulunduğu düzenlenmektedir.