Şufa (Önalım) Davasından Feragat Dilekçesi 1
İBRANAME VE ŞUFA HAKKINDAN FERAGAT SÖZLEŞMESİ
14 tarihinde miras bırakan Ahmet vefat etmiş, bunun üzerine Seyhan mevkiindeki arsayı paydaş ağabeyim Mehmet satın almıştır. Satın aldığı bu arsayı benim payımı vermek için Cemal kişisine satım işlemi yapmakta ve benim bu işleme muvafakatim vardır. Bu satış işlem sonunda şahsıma 140.000 TL(YÜZKIRKBİN TÜRK LİRASI) ödeme yapılmıştır. Buna istinaden ileride doğacak hiçbir uyuşmazlığımız yoktur. Doğacak Şufa hakkımdan, dava ve takip hakkımdan feragat ediyorum.
Yazılan sözleşmeyi okuduk. Bu sözleşmenin gerçek isteklerimizi tamamen kapsadığını beyan ederiz.
ŞUFA HAKKINDAN FERAGAT EDEN TANIK PAYDAŞ – MİRASÇI
Şufa (Önalım) Davasından Feragat Dilekçesi 2
ÖNALIM (ŞUFA) HAKKI FERAGAT DİLEKÇESİ
……..ili, …….ilçesi, ………Mahallesi/Köyü, ………Mevkii, …..sayfa numaralı, ….ada/parseldeki arsanın 1/42 hisse payının …………………………… hisse numaralı maliki olarak;
1/45 hisse payına sahip ……….. numaralı hissenin maliki….’in hissesinin satışına dair yasal önalım hakkımdan MK m. 733/f. 2 uyarınca feragat eder; üçüncü kişi adına tapuya tescil edilmesine tüm hukuki sonuçlarını kabul ederek muvafakat ederim.
Ad/Soyad-İmza
Merhabalar,
Bursa, Orhangazi ilçe köylerinden birinden Zeytinlik vasfında 10.000 m2 bir yer alacağım nasip olursa.
Ancak burası, karşı tarafın bildirdiğine göre, 4/10 2/10, 1/10 ve 1/10 hisseleri var. Bu hisselerden 4/10 ve 1/10 hisselerini satıyorlar.
Şufa Hakkından feragat dilekçesini satmayan diğer hissedarlara mı imzalatıyorum, ardından Tapu’ya başvuru esnasında bu dilekçeleri de ibra ederek, teslim ederek, ileride bana Ön Alım (Şufa Hakkı) ile ilgili bir dava açılmasının önüne geçmek için, şerh koydurabiliyor muyum. Ondan sonra da noter aracılığı ile kalan 2 hissedara satış yapıldığına dair bildirim göndermem gerekiyor mu. Doğru mu yazdım. Teşekkür ediyorum.
Babamızdan kız kardeşim ve bana miras kalan taşınmazla ilgili ,kendi payımı (1/2) öz kızıma satış yoluyla devretmem sonucunda kız kardeşime önalım hakki doğar mı?