Kötü Komşuya İhtarname Örneği
İHTARNAME
KEŞİDECİ :
VEKİLLERİ :
MUHATAP :
KONU : Kat Mülkiyeti Kanuna aykırı eylemler nedeniyle ihtar.
AÇIKLAMALAR : Sayın Muhatap;
Müvekkilim X ikamet ettiğiniz evin alt katında oturmakta olup vermiş olduğunuz rahatsızlıklar nedeniyle huzur ve sükunu bozulmuş, mağdur edilmiştir. Defalarca kez gece geç saatlerde yüksek sesle konuşmanız ve gürültü çıkarmanız nedeniyle hem müvekkilim hem de diğer apartman sakinleri rahatsız edilmiştir. Gürültü nedeniyle rahatsız olan müvekkilim bu durumu engellemek için yetkili kolluk kuvvetlerine bildirmiştir. Bu uyarıların hiç birisi dikkate alınmamış olup aksine müvekkilime hakaret ve tehditlerde bulunulmuştur.
Kat Mülkiyeti Kanunu m. 18’de “Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.” denilerek apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar sayılmıştır. İşbu kurallar yerine getirilmediği takdirde Sulh Hukuk Mahkemesinden kira sözleşmenizin feshini veya kiracısı olduğunuz dairenin satışını isteyebileceğimiz aşağıdaki kanun metninde belirtilmiştir.
KMK 25. Madde : Kat maliklerinden biri bu kanuna göre kendisine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle diğer kat maliklerinin haklarını, onlar için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse, onlar, o kat malikinin müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden isteyebilirler.
Ayrıca yapmış olduğunuz hakaret ve tehdit fiilleri 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda şerefe ve hürriyete karşı suçlardan sayılmış olup şikayet hakkımız saklıdır.
Huzur ve sükunu bozan fiilleriniz aşağıdaki kanun metni uyarınca suçtur ve şikayet halinde cezalandırılması gerekir. Türk Ceza Kanunu m. 123’te “Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.” Keza 5326 sayılı Kabahatler Kanunu m. 36’da “Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişilere” idari yaptırım öngörülmüştür.
Huzur ve sükunu bozan eylemlerinizin tekrarlanması halinde savcılık nezdinde şikayette bulunacağımızı, Sulh Hukuk Mahkemesi nezdinde kira sözleşmenizin feshi ve kiracısı olduğunuz taşınmazın satışını talep edeceğimizi, maddi ve manevi tazminat haklarımızın saklı olduğunu ihtaren bildiririz. tarih
Keşideci Vekili
Av.
Sayın Noter;
Üç suretten ibaret olan işbu ihtarnamenin bir suretinin dairenizde saklanmasını, bir suretinin muhataba tebliğini ve muhataba tebliğ şerhini havi bir suretinin de tarafımıza verilmesini talep ederiz. tarih
Keşideci Vekili
Av.
0 Yorum