İHTARNAME
KEŞİDECİ :
VEKİLİ :
MUHATAPLAR:
KONU : Aşağıdaki hususların bildirilmesidir.
AÇIKLAMALAR
Sayın Muhataplar,
- Müvekkilim ….., ……… adresinde bulunan taşınmazın 9 numaralı çatı katı dairesinde kat maliki olarak ikamet etmektedir.
- Söz konusu taşınmazın çatısının eskimesi ve 2017 yılındaki dolu yağışı sonucu, taşınmazın olukları parçalanmış ve bu sebeple yağan yağmurlar Müvekkilim dairesine akmıştır.
- Müvekkilim mağduriyetine yol açan bu sorunu tüm apartman sakinlerine yazılı olarak (telefon üzerinden, whatsapp grubu kurarak) iletmiş, masraflara ilişkin defalarca yazılı bilgilendirme yapmış, buna dair apartman sakinlerine bilgilendirme yazısı dağıtmış, sonuç itibariyle kendisinin doğrudan etkilendiği ve tüm apartman kat maliklerini ve sakinlerini ilgilendiren bu sorunun çözümü için fikirler sunmuş ve herkesin fikrini almaya çalışmış sorunun elbirliği içinde çözülmesi için elinden gelen tüm çaba ve gayreti göstermiştir.
- Müvekkilimin, kış mevsimi de yaklaşmakta olduğu için, çatının onarımının zorunlu ve acil olması sebebi ile çatının tamirini tek başına ödemek suretiyle yaptırmak zorunda kalmış ve masrafı çatının kendi taşınmazına ait kısmı ayrı tutmak kaydıyla, kat maliklerinin Kat Mülkiyeti Kanunu, 4. Maddesi gereği ortak alan olarak düzenlenmiş olan Çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur oluklarına ilişkin masrafları yine aynı kanunun 20. Maddesi gereği ortak sorumluluğu olan kısmına ilişkin kısmını rücu etmek durumunda kalmıştır.
- Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 20. Maddesi gereği Kat Maliklerinin her biri;
“…b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında katılmakla yükümlüdür.
Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından, yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılabilir, icra takibi yapılabilir. Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde beş hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle yükümlüdür…” şeklinde düzenleme bulunmaktadır.
- Yukarıda anılan kanun maddesi gereği; Müvekkilimin Anayapının ortak yeri olan çatının onarımı için yapmış olduğu masrafın tüm kat maliklerince arsa payı oranında karşılanması gerekmektedir. Müvekkilim çatının onarımı için 44.000,00- TL masraf yapmış olup (talep halinde masraf dekontları paylaşılabilir), toplam 8 daireden oluşan ana gayrimenkulün tüm kat maliklerinin payına 5.500,00-TL gider ücreti düşmektedir. Bu ücret 3 daire tarafından ödenmiş olup, işbu ihtarname konusu muhatap daireler tarafından ödenmemiştir.
- Tüm bu açıklanan sebeplerle; payınıza düşmüş olan 5.500,00-TL gider ücretinin işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde aşağıdaki Iban numarasına ödemenizi, aksi takdirde aylık yüzde 5 faiz uygulanmak suretiyle, yasal yollara başvurulacağını ihtaren ve ihbaren bildiririz. ../10/2019
Saygılarımızla,
Keşideci Vekili
Avukat Saim İNCEKAŞ – Adana Avukatı
Hesap Sahibi :
Banka Adı/Şubesi :
Iban No :
Sayın Noter,
İşbu üç nüshadan ibaret ihtarnamemizin bir nüshasının Muhatap’ın ilgili adresine APS ile tebliğini, bir nüshasının dairenizde saklanmasını ve tebliğ şerhini içeren son nüshasının da tarafımıza verilmesini rica ederiz. (tarih)
Saygılarımızla,
Keşideci Vekili
hocam 4 katlı binanın 4.katında oturmaktayım herkesin kendi mülkü kiracı yok.binanın altında 2 dükkan var sadece onlar kiracı..
apartmanda yönetim yok kimse ilgilenmediği için biz ilgileniyoruz örn.asansöre en cok bizim ihtiyacımız var mecbur biz ilgileniyoruz..
ve giderler için aidat topluyoruz makbuz kesiyoruz…ama ortada ne kadar defteri var ne yönetim herhangi bir resmiyeti yok.
catı akıyor oda tavanları dökülüyor bir kac firmadan ne yapılması gerektiği hakkında görüşme üzerine catının yeniden yapılması gerektiğini söylüyorlar ve 50 bin tl gibi bir fiyat cıkarıyorlar..
toplantı yapılması zor toplanması zor ücret yüksek olunca kabul etmeleride zor gibi gözüküyor.kendimizin yaptırıp daha sonra icra yolu ile alma yoluna gidilmeside mümkün değil..hangi yola basvurabiliriz..hiç kimse ile muhattap olmadan avukat tutup oun aracılıgı ile mi teblig edelim yapılacaklar ile ilgili yol gösterir misiniz ? bu asamada avukatlık masraflarınıda apartmana yükleyebilir miyiz ?
CUMHUR BEY ; BU KONUYLA İLİGİLİ BİR YÖNTEM BULABİLDİNİZMİ ?
Cumhur bey sonuç ne oldu, lütfen bizi de bilgilendirir misiniz. Biz de aynı dertten muzdaribiz.