İşçi İbraname Örneği

İşverenle işçinin aralarında anlaşarak iş sözleşmesini sonlandırması ardından uygulamada “ibraname” düzenlenerek her iki tarafın da birbirinden herhangi bir alacağının kalmadığı tespit edilir. Bu sayede taraflar ileride işçi alacakları nedeniyle dava açmayacaklarını da taahhüt etmiş olurlar.

İşçi-İşveren İbraname Örneği 1

İBRANAME

Aşağıda unvanı ve adresi belirtilen işyerinde çalıştığım süre zarfında hak kazandığım, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, agi ,gece mesaisi normal ücret, fazla mesai ücreti, hafta tatili ve genel tatil, ulusal bayram tatili ücretleri, ikramiye ve diğer sosyal yardımlar ile yıllık ücretli izin de dahil olmak üzere bütün ücretlerim karşılığını 01/09/2020 tarihinde banka hesabıma 10.218,32 TL  aldığımı, 4857 sayılı İş Kanunu, sair ilgili mevzuat ile iş sözleşmemden doğan bütün haklarımı işverenden tam ve noksansız bir şekilde tahsil ettiğimi, işveren ve gerekse vekilinden bu iş sözleşmesi hiçbir hak ve alacağımın kalmadığını, İş Kanunu’nun ilgili maddelerindeki hükümlerle ilgili talepte bulunmayacağımı, bunlardan dolayı haiz olduğum ve olabileceğim her türlü dava haklarımdan feragat ettiğimi, işveren ve vekilini tamamen serbest irademle ibra ettiğimi beyan ederim. tarih                    

İsim-Soyisim

İşyeri Unvanı               :

İşyeri Adresi                :

İkametgah Adresi        :

İşçi-İşveren İbraname Örneği 2

SULH VE İBRA PROTOKOLÜ

TARAFLAR :

1- DAVALI /BORÇLU :

VEKİLİ :

2- DAVACI / ALACAKLI :

PROTOKOL ŞARTLARI :

İşbu protokol ile davalı taraf TİC.LTD.ŞTİ. (Protokolde davalı işveren olarak anılacaktır.) adına Av. ve davacı taraf ( Protokolde davacı işçi olarak anılacaktır.) İstanbul Anadolu İş Mahkemesi’nin . sayılı dosyası ile ilgili olarak aşağıdaki koşullarla anlaşmaya varmışlardır. :

1- Adana İş Mahkemesi’nin sayılı dosyası ile davacı tarafından açılan işçi alacağına dair belirsiz alacak davası derdesttir.

Davacı işçi, davalı şirket bünyesinde cilacı olarak 2015 tarihinden 2017 tarihine kadar çalışmıştır.

Davacı işçinin brüt maaşı 1.710,00 TL’dir.

2- Davacı işçi tarafından.2017 tarihinde açılan iş bu davada davacı işçi ile davalı işveren arasında aşağıdaki koşullarda anlaşmaya varılmıştır. Bu protokol ile davalı işveren vekili tarafından, tarafların mutabık kaldıkları miktar olan TL tutarındaki ödeme, davacıya yapılacaktır.

3- Yukarıda belirtilen toplam TL, davalı işveren LTD.ŞTİ. tarafından vekili Av. no lu hesabına 28.07.2017 tarihinde ödenecektir.

İş bu tutar Av. tarafından yukarıda belirtilen hesap numarasından derhal davacı’nın ….. Bankası …. Şubesi İBAN ……… no’lu hesabına yatırılacaktır.

Bu ödeme ile davacı işçinin davalı işverenden iş bu işçi alacağı davası kapsamında her ne nam altında olursa olsun başkaca bir maddi tazminat, faiz vb. talebi olmayacaktır.

4- Ödemenin yapılması ile birlikte davacı, asıl alacak (işçi alacağı) ve tüm ferileri, yargılama gideri de dahil olmak üzere davaya konu talep nedeniyle LTD.ŞTİ.’yi gayrikabili rücu ibra etmiş olup, her ne nam altında olursa olsun başkaca bir alacağı kalmadığını ve HMK 313 vd. maddeleri gereği hüküm doğuracağını beyan etmektedir.

5- İşbu ödemenin yapılması ile birlikte davacı işçi yukarıda numarası belirtilen dosyadaki davalı işverene karşı olan davadan ve dava kapsamındaki kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, fazla mesai ücreti, yıllık izin ücreti, hafta tatili ücreti ve genel tatil/ milli bayram tatil ücreti ve diğer tüm talepleri ile ferilerinin tamamından feragat edecek ve dava davacı işçi adına feragatle sonlandırılacaktır.

Davalı işveren LTD.ŞTİ. vekili de davacı işçinin feragat dilekçesini mahkemeye sunması ile derhal mahkemeye hitaben yazacağı dilekçe ile feragati kabul ettiğini ve yargılama gideri ve vekalet ücreti talep etmediğini bildirecektir.

6- İş bu protokol şartları aynen ve eksiksiz yerine getirilmek koşulu ile iş ve işlemler bittiğinde taraflar için ibra anlamını da taşıyacaktır.

7- İşbu SULH VE İBRA PROTOKOLÜ toplam 2 sayfadan ibaret olup, taraflarca okunup, anlaşılıp 2021 tarihinde iki nüsha olarak taraflarca tanzim ve imza edilmiştir.

Davacı İşçi Davalı Vekili

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir