Edinilmiş Mal Rejimi ile Mal Ayrılığı Arasındaki Fark

Edinilmiş Mal Rejimi ile Mal Ayrılığı Arasındaki Fark

Edinilmiş Mallara katılma Rejiminin, mal ayrılığı rejiminden farkı tasfiye aşamasında ortaya çıkar.” Edinilmiş Mallara Katılma Rejiminin sona ermesi üzerine yapılacak tasfiye; eşlerin kişisel mallarının dışında kalan ve edinilmiş mal olarak kabul edilen malların değerlerinin belirlenmesi; belirlenen bu değerlerin birbirlerinden mahsubu ve aralarındaki farktan oluşup “Artık Değer” olarak isimlendirilen değerin eşler arasında yarı yarıya paylaşımının yapılması işleminden ibarettir.

Paylaşım sonucunda eşlerin belirlenen bu alacak haklarının ayni olmayıp, şahsi bir hak olması ise; bu rejimin önemli özelliklerinden biridir. “Bu rejimde, eşlerin diğerinin evlilik süresince edinilmiş olan mallarında ayni değil, şahsi hak yani, alacak hakkı sahibi olmaları esası kabul edilmiştir.”’ Deneyimli, iyi bir boşanma avukatı bu tarz davalarda büyük rol oynayacaktır.

Avukat Saim İNCEKAŞ – Adana Avukatlık ve Hukuk Ofisi

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir