Koruma Talebi Dilekçesi

NÖBETÇİ ADANA AİLE MAHKEMESİ’NE

MAĞDUR        :

VEKİLİ             :

KARŞI TARAF  :

KONU              : 6284 Sayılı Yasa Uyarınca Şiddetten   Koruyucu Tedbirlere Hükmedilmesi Talebidir.

AÇIKLAMALAR:

Şüpheli x telefon numarasından müvekkile ait x Telefon numarasını x müvekkile hakaret ve tehdit dolu söylemlerde bulunarak huzur ve sükununu bozmuştur. Şüpheli suç işleme kastında istikrar göstererek ısrarla müvekkilimi hedef almaktadır. Yapmış olduğu aramalarla müvekkilimde tedirginlik meydana getirmekle birlikte, müvekkilimi takıntı haline getirdiği anlaşılmaktadır.

Şüpheliye ait x telefon numarasıyla müvekkili arayarak kasıtlı bir şekilde müvekkilin şerefini, onurunu, haysiyetini hedef almakta ve alenen rencide edici ve tehdit oluşturan bu davranışlarıyla zarar verme maksatlı hareket etmektedir. Müvekkili arayarak ölümle tehdit etmiş ve kızına zarar vereceğinden bahseden şüpheli bu eylemleriyle müvekkilin hayati tehlikesinin olduğu yönünde endişe uyandırmıştır. Öncelikle Şüpheliye ait olan x telefon numarasıyla Müvekkili arayarak kasıtlı bir şekilde şerefini, onurunu, haysiyetini hedef almakta ve alenen rencide edici ve tehdit oluşturan bu davranışlarıyla zarar verme maksatlı hareket etmektedir. Şüpheli x günü saat x civarında x’de bulunduğu sırada Müvekkili arayarak ölümle tehdit etmiştir. Müvekkile zarar vereceğinden bahseden şüpheli bu eylemleriyle şahsının ve ailesinin hayati tehlikesi olduğu yönünde endişe duymuştur. Öncelikle şüpheli Müvekkili aradığı esnada para istemiş müvekkil vermeyeceğini söylemiş, bunun üzerine “x”, “x” “Seni Öldüreceğim”, “x” , “x”, “Seni Mermi Manyağı yapacağım”, “x”, “Sen Benim Kim Olduğumu Biliyor musun”, “Evine ve İş Yerine Giderken Dikkatli Ol”, “Sana Artık Rahat Yok”,”İki Tane Bacağına Bir Tanede Kafana Sıkacağım”,’Karını Da Senide Öldüreceğim”, “Karını Sikeceğim” şeklinde alenen tehdit ve hakaret etmiştir.

Söz konusu tehdit ve hakaretleri Şüphelinin bağırarak konuşuyor olmasından ötürü o an çevresinde duran şahıslar da duymuştur. Bu söylemler çevresinde tedirginlik yaratmış olup gerek sosyal hayatını gerekse iş hayatını son derece olumsuz etkilemektedir. Şüphelinin, Müvekkile yapmış olduğu tehdit ve hakaret içerikli söylemleri duyan şahıslar dahi bu durumdan tedirgin olmuş ve endişelenmişlerdir. x. x isimli şahıslar tehditleri ve hakaretleri duymuş olup savcılık nezdinde yapmış olduğumuz x sayılı suç duyurusunda da bahsedilmiştir.

Bu telefon konuşmalarından sonra Müvekkili kimliği belirsiz şahıslar tarafından takip edildiği yönünde tereddütleri olmuş ve Müvekkilin hayatı çekilmez bir hal almıştır.

Müvekkilimin huzur ve sükununa karşı yapmış olduğu saldırılar neticesinde sübut bulan tehdit ve hakaret suçunu tamamlayarak artık eylemlerine başlayacağına yönelik söylemleri nedeniyle işbu dilekçe ile sayın Mahkemenize başvurma zaruretimiz doğmuştur.

Müvekkili arayan şüpheli hakaret dolu konuşmalar yaparak müvekkili öldüreceğini söylemiştir. Şüpheli kullanmış olduğu ifadeleri Müvekkil korkutmak maksadının ötesinde hayatının ciddi manada tehlikede olduğunu bildirmek maksadıyla yapmıştır.

6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair  Kanunun 5. Maddesinde ‘hakim tarafından verilecek önleyici tedbir kararları’ başlığı altında belirtilen önleyici tedbirlerden birine, birkaçına veya uygun görülecek benzer tedbirlere hakimin karar verebileceği belirtilmektedir. Tedbir kararı verilmesine ilişki 8. Maddede ise  “Koruyucu tedbir  kararı verilebilmesi için, şiddetin uygulandığı hususunda delil veya belge aranmaz. Önleyici tedbir kararı geciktirilmeksizin verilir. Bu kararın verilmesi, bu kanunun amacını gerçekleştirmeyi tehlikeye sokabilecek şekilde geciktirilemez.”  demektedir.

Kanunun 2. Maddesindeki ‘Tanımlar’ adlı bölümde şiddetin tanımı şu şekilde yapılmıştır: “ Şiddet : Kişinin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğünün keyfi engellenmesini de içeren, toplumsal, kamusal veya özel alanda meydana gelen fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranışı ifade eder” demektedir.

6284 Sayılı Yasanın yukarıda belirtilen maddelerinde de açıkça görüleceği gibi, kişinin fiziksel, psikolojik olarak zarar görmesine yol açacak tehdit ve baskı hali şiddetin mevcut olduğunu gösterir. Önleyici tedbir kararına ilişkin kararlar, kanunun amacını gerçekleştirmeyi tehlikeye sokacak bir şekilde geciktirilmemelidir.

Tüm bunlar yaşandıktan sonra defalarca bilinmeyen numaralar tarafından aranarak ve işletmekte olduğu x’ne kimliği belirsiz şahıslar gelerek müvekkili sorması endişeleri bir üst seviyeye çıkartmıştır.

Mahkemeniz nezdinde alınacak bir tedbir kararıyla birlikte müvekkil kendisini daha güvende ve huzurlu hissetmesine olanak verecek olup ekseriyetle elzemdir.

Davalının herhangi bir uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullandığı hakkında bir bilgimiz yoktur. Lakin hakkında yürütülen kovuşturma dosyaları olduğunu bilmekteyiz. Davalının bu tarz eylemlere geçmeden önce böyle bir madde alabileceği yönünde endişelerimiz mevcuttur.

Netice olarak müvekkili aramak suretiyle tehdit ve hakaret içeren konuşmalar yapan x (x numaralı telefonu kullanmaktadır.) tarafından işlenen fiil ile hakaret ve tehdit suçlarının eylemlerini gerçekleştirerek akabinde bu tehditlerini eyleme dökeceğini bildirmektedir. Bu durum Müvekkil tarafından tamamen korkuyla karşılanmaktadır. MÜVEKKİLİN HAYATI TEHLİKEDEDİR.

HUKUKİ NEDENLER    : TMK ve 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve sair diğer mevzuat hükümleri.

SONUÇ VE TALEP       : 

Yukarıdaki açıklamalardan dolayı Sayın Mahkemenizden,

Şiddet tehdit ve hakaretlerde bulunmasının önlenmesi,

Müvekkilin bulunduğu x,x ,müvekkilin ikametgah adresi, x ‘da bulunan klinik  ve müvekkilin bulunduğu yerlerden DERHAL UZAKLAŞTIRILMASI VE YAKLAŞMAMASININ SAĞLANMASI

Müvekkilin şahsını , yakınlarını ve müvekkilin ilgilenmekte olduğu yahut zamanında hasta-doktor ilişkisinin olduğu kişileri İLETİŞİM ARAÇLARI İLE RAHATSIZ ETMEMESİ,

Ayrıca 6284 sayılı Kanun’un ilgili maddeleri ile ilgili mevzuat uyarınca GEREKLİ TÜM TEDBİRLERİN Mahkemeniz tarafından verilerek, gecikmeksizin, İVEDİLİKLE 6 AY SÜRE İLE TEDBİR KARARI VERİLMESİNİ TALEP EDERİM.

Davacı Vekili

Yazar Hakkında: Avukat Saim İncekaş

Saim İncekaş, Adana Barosu'na kayıtlı bir avukattır. 2016 yılından bu yana Merkezi Adana'da bulunan ve kurucusu olduğu İncekaş Hukuk Bürosu'nda çalışmaktadır. Yüksek lisans derecesi ile hukuk eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda birçok farklı çalışma yürütmüştür. Özellikle aile hukuku, boşanma, velayet davaları, çocuk hakları, ceza davaları, ticari uyuşmazlıklar, gayrimenkul, miras ve iş hukuku gibi alanlarda uzmandır. Saim İncekaş, sadece Adana Barosu'nda değil, aynı zamanda Avrupa Hukukçular Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Adil Yargılanma Hakkına Erişim gibi dernek ve kuruluşlarda da aktif olarak görev almaktadır. Bu sayede, hukukun evrenselliği konusundaki farkındalık ve hukuk sistemine olan güveni arttırmaya yönelik birçok çalışmada yer almaktadır. Randevu ve Ön Görüşme İçin WhatsApp Üzerinden Hemen İletişime Geçin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir