ADANA NÖBETÇİ AİLE MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’NE
-GEÇİCİ VELAYET TALEPLİDİR.-
DAVACI:
VEKİLİ:
DAVALI :
KONU : Evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle boşanma, tazminat ve velayet istemlerimizi içerir dilekçemizdir.
AÇIKLAMALAR :
1-) Müvekkilimiz, davalı eşi ile 12 tarihinde görücü usulü ile evlenmişlerdir. Aile nüfus kaydından da anlaşılacağı üzere, tarafların bu evliliklerinden Ahmet ve Elif adlarında müşterek çocukları dünyaya gelmiştir.
2-) Müvekkilim, davalı eşini evlenmeden önce yakından tanıma imkanına sahip olmamıştır. Davalı eş, evlenmeden önce kendi ailesine yakın yerde yaşamak koşulu ile evlenmeyi kabul edeceğini belirtmiş; müvekkilim evlenmeden önce davalının bir takım isteklerine saygı göstermiştir. Davalının ailesi ile altlı üstlü bir binada kalmışlardır. Davalının ailesine yakın yerde yaşamak istemesine her ne kadar davacı müvekkil saygı göstermişse de davalı, müvekkilimin iyi niyetini suistimal edip kendi evine, eşine ve çocuklarına zaman ayırmak yerine çoğu zaman ailesinin evinde zaman geçirmiştir.
3-) Müvekkilim evlilik birliği içerisinde zamanla davalı eşin evin temizlik ve düzeni ile ilgili ciddi takıntıları olduğunu fark etmiş; bu duruma her ne kadar sessiz kalıp uyum sağlamaya çalışmışsa da davalının hastalığının tedavi edilmesi gerektiğinin ciddiyetini fark etmiştir. Davalı eş şiddet içeren ve takıntılı hareketleri nedeniyle Adana Hastanesi’nde tedavi olmakla birlikte ilaç kullanmaktadır. Davalı eş rahatsızlığı nedeniyle çoğu zaman müvekkilimi eve kabul etmemektedir. Müvekkilimi eve aldığı zamanlarda ise tuvaleti dahi kullandırtmamaktadır. Müvekkilim kendi evine gidemediği gibi gittiği günlerde de diken üstünde hareket etmekte; davalının titiz ve agresif davranışları nedeniyle mutsuz bir evlilik geçirmektedir.
4-) Müvekkilim, davalının olumsuz tutum ve davranışlarına karşı her zaman sabır ve anlayış çerçevesinde yaklaşmış; davalı eşin daha iyi ve sağlıklı bir ruh haline sahip olması için sürekli maddi ve manevi çaba gösterip yanında olmuştur. Müvekkilimin evlilik birliğinin devamı için göstermiş olduğu çaba karşılıksız kalmıştır. Davalı eş gün geçtikçe müşterek çocuklarında dünyaya gelmesi ile daha öfkeli ve takıntılı bir kişiliğe bürünmüştür. Bu durum davalı eşin akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair alınacak rapor ile açıklığa kavuşacaktır.
5-) Müvekkilim, davalı eşin ilk çocukları Ahmet dünyaya geldikten sonra davalının şiddete meyilli davranışlarının müşterek çocuğa yöneldiğini fark etmiştir. Daha sonrasında diğer müşterek çocuğa karşı da fiziksel şiddete başvuran davalı, davacı müvekkilimi müşterek çocukların can güvenliği ve ruhsal durumu konusunda iyiden iyiye endişelendirmeye başlamıştır. Davalı yemek yemeyen çocuklarına karşı kaşığı ısıtıp vurmakta; çocuklara fiziksel olarak şiddet uygulamakta ve çocukların bakımı ve beslenmesi konusunda ihmalkar yaklaşmaktadır. Müşterek çocuklar da davalının olumsuz kötü muameleye dayanan davranışları nedeniyle idrar kaçırma vs. gibi psikolojik travmalara yol açmış davranışlar oluşmuştur. Bu durum alınacak SİR raporları, tanık beyanları, kamera kayıtları vs. hususlar ile açıklığa kavuşacaktır. Müşterek çocuklara uzun süre davacı müvekkilimin annesi bakmış ve büyütmüştür. Müşterek çocuklardan küçük Ahmet’i davacı anne emzirmemekte çocuk mamasıyla beslemektedir. Bu açıdan velayetin anneden alınması ile birlikte anne sütü ile beslenmediğinden babaannesi daha özenli ve özveri ile bakacaktır.
Son olarak müvekkilim ulusal bir kanalda bir hastanede kayıt altına alınmış davalı eşin hastanede küçüğe şiddet uyguladığına ilişkin görüntülerini görmüş; derin acı ve üzüntü içerisine girmiştir. Müvekkilim müşterek çocukları dünyaya gelmeden evlilikleri boyunca her ne kadar sabırlı bir tutum sergilemişse de müşterek çocuklara karşı davalının işkence ve şiddete varan tavırlarıyla birlikte dava açıp bu durumun da önüne geçmek istemektedir.
6-) Davalı son olarak yine hiçbir sebep yokken takıntılı davranışları nedeniyle müvekkilimi eve kabul etmemiştir. Müvekkilim bir süredir müşterek çocuklarından ve aile konutundan ayrı ailesinin yanında kalmaktadır. Müvekkil müşterek çocuklarının fiziksel ve ruhsal durumlarından ve can güvenliğinden ciddi anlamda endişe etmektedir. Müvekkilim sigortalı olarak bir işte çalışmakta ailesi ile birlikte yaşamaktadır. Müvekkilim, müşterek çocukların bakım ve giderlerini karşılayıp onları daha sağlıklı bir aile ortamında büyütmek istemektedir. Müvekkilim anne, babası ve evde bulunan bekar bir kız kardeşi ile birlikte geniş bir evde ikamet etmektedir. Müşterek çocuklara bakabilecek güçtedirler.
Yukarıda açıkladığımız üzere; taraflar arasındaki evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle öncelikle tarafların boşanmalarına, bu güne kadar evliliklerini kurtarmak için elinden geleni yapan ve evlilik birliğinin bozulmasından dolayı herhangi bir kusuru bulunmayan müvekkilim lehine 50.000 TL maddi ve 50.000 TL manevi olmak üzere toplamda 100.000 TL tazminat, müşterek çocuklarına fiziksel ve ruhsal şiddet uygulayan bir annenin yanında çocuklarının kalmasını katiyen kabul etmeyen müvekkilim onların bir an önce daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını istemektedir. Bu açıdan müşterek çocukların her birinin şimdilik zaman kaybetmeden(çocukların can güvenliği için) GEÇİCİ VELAYETLERİNİN davacı babaya verilmesini dava sona erdikten sonra müşterek çocukların VELAYETLERİNİN TAMEMEN davacı müvekkile verilmesini talep etmek için işbu davayı açma zorunluluğu doğmuştur.
HUKUKİ NEDENLER : 4721 S. K. 6100 S. K. Ve ilgili mevzuat hükümleri.
HUKUKİ DELİLLER: Aile nüfus kaydı örneği, Tanık beyanları, Mahkeme tarafından ilgili yerlere müzekkere yazılarak talep edilecek ve tarafımızca sunulacak bilgi ve belgeler, video kayıtları, 12 tarihli yayın videosu, Fotoğraflar, Adana Devlet Hastanesi’nde tedavi olduğuna dair kayıtlar, Davalı annenin akıl sağlığına ilişkin alınacak Hastane Raporu ve her tür yasal delil.
SONUÇ VE İSTEM :
1) Yukarıda açıklamaya çalıştığımız nedenlerle, tarafların BOŞANMALARINA,
2) Müşterek çocukların VELAYETLERİNİN boşanma davası devam ederken geçici olarak boşanma davası sonuçlandıktan sonra TAMAMEN DAVACI BABAYA VERİLMESİNE,
3) Müvekkilimiz lehine 50.000 TL maddi ve 50.000 TL manevi olmak üzere toplamda 100.000 TL tazminatın dava tarihinden işleyecek kanuni faizi ile tahsiline,
4) Yargılama giderleri ile avukatlık ücretinin davalı tarafa yükletilmesine karar verilmesini vekaleten talep ederiz.
EK : 1- Onaylı Vekaletname Aslı.
DAVACI VEKİLİ